Reproduktor Samsung R7 Wireless 360° je dostupný v dvoch farbách. Čierna a biela sa hodia každému a je len na používateľovi, ktorú z nich si vyberie, prípadne skombinuje do svojej domácnosti. Dizajn je rozhodne netradičný, no ide ruka v ruke s kvalitou zvuku. Nie je samoúčelný a Samsung zámerne navrhol takýto kopulovitý vzhľad. V spodnej časti je umiestnený basový reproduktor s priemerom 125 mm, ktorý je nasmerovaný na spodok základne. Akustická šošovka slúži na distribúciu zvuku do priestoru. Horná časť je vyhradená výškovému reproduktoru s priemerom 25 mm, ktorého kryt je zároveň druhá šošovka na lepšie reprodukovanie zvuku. Má svoj význam a takisto nejde len o dizajnový prvok alebo ochranu meniča.

samsung-Radiant360R7-1280x960_3_nowat

Materiálová kombinácia reproduktora pozostáva z ocele a plastov. Celé „vajíčko“ je jemne pogumované. Pod logom výrobcu nájdete dve strieborné tlačidlá na úpravu hlasitosti. Po ich stranách sú to tlačidlá na pozastavenie hudby, prepínanie režimu pripojenia k TV systému / Bluetooth a tlačidlo na vypnutie.

Prečítajte si našu recenziu na Sasmung R7.

Pri testovaní sme si vyskúšali najmä priestorovú reprodukciu. Kým ostatní výrobcovia sa skôr len chvália 360° zvukom, tu ide o skutočný zvuk. Nie na úrovni 270° alebo menej, ale skutočné šírenie do ktorejkoľvek strany okolo reproduktora. Nezáleží na tom, ako je reproduktor otočený alebo umiestnený. Hoci jeho umiestnenie bude pravdepodobne vždy rovnaké, a to ovládacími prvkami k sebe. Ale pri zapojení do setu Multiroom ich budete ovládať napríklad cez telefón.

Zvukovo je systém veľmi podarený a výrobca nepotrebuje ohurovať počtom meničov. Použil špeciálne zapojenie dvoch kvalitných meničov s akustickými šošovkami, a to bohato postačuje.

Zvuk je vyvážený, no všimli sme si, že hlasnejšia reprodukcia prospieva celkovej kvalite zvuku. Pri nižších hlasitostiach je zvuk mierne nevýrazný. Výhodou na celej reprodukcii je stabilita pri vyššom preexponovaní jednotlivých frekvenčných pásiem.

Ak zoberieme do úvahy spojenie modelov Samsung R7 a Samsung WAM751, táto kombinácia vás vyjde na 900 eur. Aj tu je na výber medzi čiernou a bielou kombináciou. Už samotný dizajn predpokladá zladenie s prakticky každou obývačkou.

V tomto prípade výrobca priniesol netradičný dizajn a zostavu vnútorných meničov, vďaka ktorej sa dá reproduktor použiť naležato aj postojačky. Je to výhodné nielen z pohľadu, ako sa „vám to páči“, ale aj ako sa bude šíriť zvuk. Ideálnu polohu si teda nájde každý sám a v balení je aj stojan, ktorý nasmeruje reproduktory šikmo dohora. Môžete ho položiť aj na zem do rohu miestnosti, nemusí byť nevyhnutne na polici vedľa TV prijímača.

Prečítajte si našu recenziu na Samsung Multiroom WAM751.

Ovládanie je kompletne dotykové a produkt získal aj ocenenie spoločnosti TUV Rheinland za jednoduchú inštaláciu. To môžeme potvrdiť – rovnako rýchlo a bez komplikácií ho spárujete v našom prípade s telefónom alebo počítačom, o TV sete v zapojení multiroom ani nehovoriac. Reproduktor sa dá do siete pripojiť cez eternetový kábel a Wi-Fi.

Zvukový systém je zložený z piatich meničov. Dva výškové, dva stredové a jeden 4″ basový menič vytvárajú silný zvuk. Basy sa nám miestami javili ako menej dynamické a ich intenzitu ako aj zvýraznenie ostatných frekvenčných pásiem môžete nastaviť ekvalizérom, napríklad tým v mobilnej aplikácii. Na to, aby ste si mohli reproduktory prepojiť do seba ju potrebujete. Spracovanie tela umožňuje stabilný zvuk bez rezonovania. Netreba sa obávať vyšších hlasitostí.

Cena Samsung R7: 499 EUR; Multiroom WAM751: 399 EUR
Zapožičal: Samsung Slovensko

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.