LG oficiálne predstavilo vlajkový model G7 ThinQ.

Doplnené 4.5.2018: Začali sa objavovať prvé informácie o cenách predobjednávok.

Operátori v USA pripravujú spustenie predobjednávok na 24. a 25. mája. Jedine operátor AT & T oznámil, že nemá záujem o predaj smartfónu LG G7 ThinQ. Operátor dal aj vyhlásenie, že od LG exkluzívne ponúkne smartfón toto leto. Pravdepodobne by sa mohlo jednať o LG V35 ThinQ

Prvé informácie o cenách novinky pre európsky trh pochádzajú z Holandska od spoločnosti Belsimpel. Tá vo svojom e-shope ponúka LG G7 ThinQ za cenu 849 € s predpokladanou dostupnosťou 4 týždne. Táto informácia sa týka farebných variantov Black a Blue. Farebná verzia Grey sa zatiaľ pripravuje k predaju.

Vo Veľkej Británii sa začali predobjednávky na cene 649 libier, čo je aktuálne 736 €.

Tento cenový rozdiel medzi holandskou cenou a cenou na britských ostrovoch je pomerne veľký. Takže nevieme s presnosťou určiť, ktorá z cien je konečná a vierohodnejšia.

Očakávame oficiálne spustenie na úrovni 799 € v najbližších týždňoch.

Pôvodný text: Spoločnosť LG tento rok taktizovala a predstavila svoju vlajkovú loď trochu neskôr. Novinka v sebe ukrýva najnovší Snapdragon 845 a je naplnená najnovšími technológiami, ktorým vládne umelá inteligencia.

Najdiskutovanejším dizajnovým prvkom bude rozhodne výrez v displeji, ktorý vnímajú používatelia rôzne. Našťastie LG umožňuje pre model G7 ThinQ výrez softvérovo schovať.

FullVision displej ponúka rozlíšenie QuadHD+, pomer strán 19.5:9 a uhlopriečku 6,1″. Displej, ktorý je krytý ochranným sklom Gorilla Glass 5 podporuje aj zobrazovací režim HDR 10. Displej ponúka vysokú svietivosť 1000 nitov a tak sa radí medzi najjasnejšie IPS panely na trhu. Pre dokonalé nastavenie farieb, podľa preferencií používateľa, je možné si vybrať zo zobrazovacích profilov, presne podľa vášho vkusu.

Pred pár dňami sme informovali o výraznom zvukovom vylepšení s použitím reproduktora Boombox, ktorý zvyšuje hlasitosť a hudobný prejav zariadenia. Ako prvý smartfón na trhu ponúka LG G7 ThinQ technológiu DTS-X, ktorá sa postará o 3D priestorový zvuk v konfigurácii 7.1. Vo vlajkových lodiach od LG už štandardne nájdeme Quad DAC Hi – Fi prevodník pre dokonalý zvuk.

Pozitívnou zmenou oproti minulým generáciám je využívanie čítačky odtlačkov prstov samostatne, bez zlúčenia s tlačidlom napájania. Tá sa nachádza na zadnej strane zariadenia a je ľahko dostupná. Ovládacie prvky sa dočkali zmien v podobe nového tlačidla, ktoré poslúži pre rýchle vyvolanie Google Asistenta a spolu s ovládaním hlasitosti sa nachádza na ľavej strane. Tlačidlo napájania je po novom na pravej strane.

Asistent dokáže váš hlas zaznamenať až na 5 metrov vďaka vysoko citlivým mikrofónom.

Po hardvérovej stránke ponúka LG G7 ThinQ to najlepšie, čo aktuálne trh ponúka. O vysoký výkon sa postará Snapdragon 845 spolu so 6 GB pamäťou RAM. Vnútorné úložisko ponúkne úctyhodných 128 GB a je ho možné rozšíriť pomocou pamäťových kariet MicroSD. Batériu s kapacitou 3000 mAh dobijete rýchlou nabíjačkou Quick Charge 3.0 cez USB-C konektor.

LG G7 spĺňa vojenský štandard MIL-STD 810G a odolnosť voči vode a prachu podľa IP68.

Pre tento rok sa výrobcovia zameriavajú hlavne na vylepšenia fotoaparátov a inak tomu nie je ani v prípade LG. Hlavný 16 Mpx snímač ponúka skvelú svetelnosť f/1.6 a využíva umelú inteligenciu pre čo najlepšie fotografické výsledky. Sekundárny snímač je širokouhlý a ponúka rovnaké rozlíšenie ako hlavný snímač s trochu horšou svetelnosťou na úrovni f/1.9. Rovnakú svetelnosť dosahuje aj predný fotoaparát a pre selfie fotografie budete využívať 8 Mpx rozlíšenie.

Rozmery novinky sú v celku príjemné 153.2 x 71.9 x 7.3 a pri hmotnosti 162 g sa radí LG G7 ThinQ medzi rozumne veľké a ťažké zariadenia.

Cena zatiaľ nebola stanovená, pričom na trh by sa mala dostať nová vlajková loď od LG v priebehu pár týždňov v štyroch farbách Platinum Gray, Aurora Black, Moroccan Blue a Raspberry Rose.

zdroj: arstechnica

Prečítajte si aj:

Koss Porta Pro Wireless: Legendárne slúchadlá už pripojíte aj pomocou Bluetooth

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.