Dopravný podnik Bratislava, a.s. zavádza službu, vďaka ktorej môžete mať platobnú kartu ako nosič predplatného cestovného lístka.

Služba je dostupná od dnešného dňa a vďaka nej môžete využiť platobné karty Mastercard, Maestro a VISA ako električenku. V praxi to znamená, že si cez webovú stránku ecard.dpb.sk zaregistrujete do systému svoju kartu, vyplníte profil, pridáte fotografiu a po schválení si môžete na danú kartu zakúpiť predplatný cestovný lístok.

V Bratislave ste síce mohli používať platobnú kartu ako električenku aj v minulosti. Išlo však o špeciálne karty, tzv. Bratislavské mestské karty. Vďaka novej službe si môžete premeniť na električenku prakticky ľubovoľnú platobnú kartu Mastercard, Maestro a VISA. Službu sme vyskúšali, s pridaním karty Mastercard sme nemali problém, avšak našu Bratislavskú mestskú kartu sa nám do systému nepodarilo priradiť – dáva to zmysel.

Kartu zaregistrujete do systému zadaním jej čísla a dátumu exspirácie. Následne musíte čakať na schválenie ďalších údajov

Svoju električenku ukážete aj cez Google Pay

Dopravný podnik Bratislava, a.s. na svojom Facebook profile zverejnil doplňujúce informácie, ktoré by vás mohli zaujímať, ak chcete službu využívať:

Najskôr sa treba registrovať cez web dpb.sk, chcem si kúpiť električenku (https://ecard.dpb.sk/), načítať fotku a registrovať platobnú kartu. Následne touto kartou kúpiť lístok. Keď zastaví revízor, len mu dáte bankomatovú kartu, ktorú overí čítačkou či ste to vy a či máte zaplatený lístok. Registrácia karty prebieha v zabezpečenej zóne a DPB nemá možnosť prístupu k vášmu účtu a ani nemôže akokoľvek manipulovať s vašou kartou. Takže tieto operácie sú pre zákazníka bezpečné.

Nová služba zatiaľ funguje na predplatné CL, mesačné, polročné a ročné, do pár mesiacov by mala platiť aj na jednorazové lístky. Praktická informácia je tiež fakt, že služba podporuje aj Google PayDoplnené: Dopravný podnik neskôr svoju odpoveď editoval a odstránil informáciu o podpore pre Google Pay.

Zdroj: DPBA

Prečítajte si aj:

Google Pay na Slovensku: Službu využíva 10 tisíc používateľov, čoskoro ju nasadí aj VÚB banka

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit