Posledné iPhony s podporou 3D Touch by mali byť predstavené tento rok.

Budúcoročné iPhony by sa mohli dočkať predstavenia už bez podpory 3D Touch. Technológia 3D Touch, ktorá bola súčasťou displejov od iPhonu 6S slúži na vykonávanie rôznych príkazov pri rôznej intenzite stlačenia displeja. Medzi populárne gestá využívajúce túto funkciu patrí napríklad silnejšie stlačenie a potiahnutie z ľavého okraja do stredu obrazovky, ktoré používateľovi umožní rýchlo sa presúvať medzi aplikáciami smerom dozadu.

Prvý iPhone s 3D Touch bol predstavený tri roky dozadu. Za ten čas si však táto funkcia, ktorá výrazne sťažila výrobu displejov nenašla dostatok používateľov. Mnohí z nich dodnes ani nevedia, že ich iPhone takúto funkciu obsahuje a tí, čo vedia, ju aj tak využívajú relatívne málo. Spomeňme si len my sami, kedy sme ju využili napríklad na otvorenie správ s konkrétnym používateľom či zavolanie osobe v zozname obľúbených telefónnych čísel.

Informácie o potenciálnom konci 3D Touch pochádzajú zatiaľ len od analytikov, ktorých predpovede bývajú nanešťastie často pravdivé. Napriek tomu sa môžu mýliť a táto funkcia ostane pre používateľov iPhonov aj naďalej dostupná.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Apple zajtra predstaví veľa noviniek. Očakávajú sa tri nové iPhony aj vynovené hodinky (doplnené)

Značky:

Komentáre sú uzavreté