Ako zmazať súbory neodvratne? Nuž, ste si naozaj istí, že je všetko preč tak, aby sa dokumenty alebo fotky nedali spätne obnoviť? Tak práve to zistíte s týmto programom.

Ashampoo Undeleter nájde stopy po odstránených súboroch. Prehľadáva pripojené disky k počítaču. V zozname sa následne zobrazí stav súborov. Nie všetky sa podarí obnoviť, aj napriek tomu, že po nich zostáva záznam. Súbory sú usporiadané v zozname s podrobnosťami. Prostredníctvom nich zistíte, kde sa pôvodne nachádzali a či je to ten súbor, ktorý chcete obnoviť. V tomto smere je veľmi dôležitý stav každého súboru. Je tu niekoľko úrovní. Ak je označený stav ako Dobrý, je veľká šanca, že súbor obnovíte. Obnoviť sa dajú v hromadnej dávke.

V závislosti od nastavení je možné umiestniť všetky súbory na obnovenie do jedného adresára alebo do ich pôvodnej lokality tak, ako boli umiestnené v čase odstránenia. Program môže aj po bezpečnom odstránení zobrazovať názvy a cesty k súborom. Využite niektorý z nami odporúčaných programov na skartovanie disku a zvoľte viacnásobný prepis. Zo stavu Dobrý prejdú všetky záznamy do stavu Stratený. Vtedy máte istotu, že sa daný súbor naozaj nedá obnoviť. Jeho pôvodná štruktúra bola vymazaná.

V našom prípade bol počet záznamov vyše 200 000. Je jasné, že toto nie je zároveň reálny počet súborov, ktoré sa dajú obnoviť. V nastaveniach odporúčame zvoliť voľby, ktoré jednak nezobrazia súbory s nulovou veľkosťou alebo definitívne stratené súbory. Program má rozhranie v slovenčine, takže ho pochopí aj úplný začiatočník.

Aktivácia

Program je potrebné zaregistrovať. Priamo počas inštalácie sa zobrazí výzva na získanie licenčného kľúča. Ten vám po vyplnení krátkeho formulára na webovej stránke výrobcu príde aj do emailovej schránky. Následne nainštalujete plne registrovaný program a môžete ho začať používať.

Program si stiahnete tu>>

Cena: zadarmo pre čitateľov magazínu TOUCHIT

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.