Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Flexibilný atrament Canon UVgel 460, ktorý bol uvedený na trh už v máji 2019 spoločne s novým modelom tlačiarne Colorado 1650, získal certifikát UL GREENGUARD. Splnil tak najprísnejšie kritériá certifikácie nezávislej spoločnosti UL Environment, ktorá je celosvetovo uznávaným lídrom v oblasti bezpečnosti a certifikácie.

Získané osvedčenie zaručuje, že výtlačky vytvorené na tlačiarni Colorado 1650 spĺňajú aj tie najvyššie svetové štandardy pre nízke emisie prchavých organických zlúčenín (VOC). Potvrdzuje to, že všetky aplikácie vytlačené atramentom Canon UVgel 460 sú úplne bezpečné aj pre použitie v interiéroch, a to vrátane inštitúcií, ako sú školy a škôlky alebo zdravotnícke zariadenia, kde trávia dlhší čas tiež deti alebo oslabené dospelé osoby.

Unikátnou vlastnosťou flexibilného atramentu Canon UVgel 460 je rozťažnosť, ktorá dosahuje až o 185%, vďaka ktorej je ideálny aj pre samolepiace vinylové fólie a polyesterové textílie. Ide o žiadanú schopnosť aj vtedy, keď je potrebné počas inštalácie potlačený materiál skladať, ovíjať či ohýbať. Svoje využitie tak nájde najmä pri tlači určenom do interiéru: zarámované plátna, soft signage dekorácie, grafika osvetľovaná spredu alebo presvetľovaná zozadu, dekoratívne aplikácie pre povrchy, ako sú napríklad flexibilné tapety a aplikácie pre použitie v exteriéri vrátane polepov pre vozidlá.

Atrament Canon UVgel 356 pre tlačiareň Colorado 1640 získal zlatý certifikát GREENGUARD Gold už v roku 2017, takže oba produkty z rodiny tlačových riešení Colorado teraz majú rovnaké nezávislé potvrdenie o svojej neškodnosti pre ľudí v ich okolí aj celé životné prostredie. Technológia UVgel už skôr získala tiež uznávané certifikáty od AgBB, ASTM typ II, Certificat A + a Centexbel.

Michele Tuscan, viceprezident spoločnosti Canon EMEA pre veľkoformátovú tlač, k certifikátu uviedol: „Reakcie zákazníkov na tlačiareň Colorado 1650 boli výnimočné už počas prvých niekoľkých mesiacov po jej predstavení. Naši zákazníci a akreditovaní partneri si obzvlášť zamilovali funkciu FLXfinish, ktorá im dáva možnosť voliť medzi lesklým a matným výstupom stlačením jediného tlačidla. Táto funkcia otvára úžasné možnosti pri tvorbe POS grafiky pre interiéry a nádherných dekoratívnych aplikácií, pri ktorých je samozrejme nezávislé potvrdenie o neškodnosti pre životné prostredie zásadné. Naši zákazníci a partneri môžu s týmto novým certifikátom sebavedome propagovať schopnosti stroja Colorado 1650 s vedomím, že je tlač úplne bezpečná aj pre akékoľvek využitie v interiéri.“

Značky: