Najlepšie telefóny, aké kedy vyrobila Motorola / Lenovo.

Moto Z je nová vlajková loď spoločnosti Motorola, resp. Lenovo – záleží od toho, ako sa na to dívate. Faktom je, že predávať ich na našom trhu bude práve druhá menovaná spoločnosť. Novinka prichádza okrem štandardného vylepšenia hardvérovej výbavy s inovatívnou funkciou – vymeniteľnými modulmi.

Áno, tými sa pýši aj LG G5, avšak v tomto prípade musíte telefón vypnúť a vybrať batériu, aby ste modul vymenili. V prípade Moto Z je to extrémne jednoduché a intuitívne. Modul stačí pripevniť na chrbát zariadenia.

Lenovo počas konferencie Tech World 2016 ukázalo niekoľko modulov. Môžete si pomocou nich zvýšiť výdrž batérie, zabudovať do telefónu kvalitnejšie reproduktory alebo rovno projektor. Spoločnosť takisto motivuje vývojárov, aby vymysleli nové spôsoby využitia modulov. Najlepší nápad získa milión dolárov.

Nechýbajú ani moduly, ktoré zmenia štýl vášho zariadenia. Moduly sú exkluzívne pre smartfóny Moto Z, avšak Lenovo s nimi počíta aj do budúcnosti. Mali by byť spätne kompatibilné.

Prejdime k ostatným parametrom. Moto Z má hrúbku iba 5,19 mm, takže je to najtenší telefón na svete. Model Force sa pýši tým, že je veľmi odolný. To sme spoznali už v prípade aktuálnej generácie Moto X. Lenovo odstránilo z výbavy 3,5 mm jack, takže slúchadla pripojíte pomocou USB-C portu alebo za použitia priloženej redukcie. Oba telefóny poháňa procesor Qualcomm Snapdragon 820 a 4 GB operačná pamäť. Obrazovka má uhlopriečku 5,5 palcov a rozlíšenie 2560 × 1440. Výrobca vylepšil fotoaparát, ktorý má 12 MP a f/1.8. Sme zvedavý na jeho kvalitu v reálnej prevádzke.

Moto Z Force má 6,9 mm hrúbku a 21MP fotoaparát. Ponúka aj väčšiu batériu, 3500 mAh v porovnaní s 2600 mAh v prípade štandardného Moto Z. Telefóny sa dostanú na trh v septembri, rovnako aj moduly. Predpokladáme, že v Európe sa s nimi oficiálne zoznámime na výstave IFA. Informácie o cene zatiaľ nie sú dostupné.

Prečítajte si aj:

Konferencia Lenovo Tech World minúta po minúte

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit