Na prvé miesto rebríčka DxOMark sa usadil opäť model od Huawei.

Nové fotomobily sa na trhu objavujú neustále. Jedným z najväčších výrobcov telefónov so špičkovými fotoaparátmi je spoločnosť Huawei, ktorá v minulosti spolupracovala s Leicou. Logo Leicy však dnes už možno nájsť na zadnej strane telefónov z dielne čínskeho Xiaomi, to ale Huawei neodrádza. Rebríček DxOMark sa teraz dočkal aktualizácie a priniesol nového kráľa fotomobilov.

Model, ktorý sa aktuálne nachádza na prvom mieste rebríčka, opäť pochádza od spoločnosti Huawei. Bývalý čínsky gigant opäť teda zamiešal kartami a ak si hľadáte nový fotomobil, tak sa možno inšpirujete aj týmto rebríčkom.

DxOMark ohodnotil model Huawei Mate 60 Pro+

Novinkou, ktorá pristála v rebríčku DxOMark, je model Huawei Mate 60 Pro+. Tento smartfón si vyslúžil hodnotenie až 157 bodov, čo nie je rozhodne ľahké získať. V skutočnosti sa prvé miesto dnes už v rebríčku obsadzuje len ťažko, nakoľko technológie vo fotomobiloch sú dostatočne vyspelé a ťažko sa prekonávajú. Model Huawei Mate 60 Pro+ tak predbehol len o jeden bod aktuálne druhý model, ktorý sa v rebríčku nachádza. Týmto smartfónom je zasa Huawei P60 Pro.

Huawei Mate 60 Pro+Zdroj: Huawei
Huawei Mate 60 Pro+

Trojicu, resp. štvoricu TOP smartfónov s najlepším fotoaparátom uzatvárajú nové modely od spoločnosti Apple. Na zdieľanom treťom a štvrtom mieste možno nájsť modely iPhone 15 Pro Max, resp. iPhone 15 Pro. Rebríček DxOMark tieto modely ohodnotil rovnako celkovo so 154 bodmi.

Dobrých fotomobilov je na trhu veľa

Aj keď rebríček DxOMark nemusí byť úplne presný, dokáže vytvoriť aspoň prehľad toho, ktoré modely prinášajú najlepší fotoaparát, prípadne iné súčasti ako je displej či reproduktory. Ak by ste však predsa chceli siahnuť po lepšom fotomobile, nižšie sa môžete pozrieť na TOP desiatku, ktorú určil práve tento rebríček.

  1. Huawei Mate 60 Pro+
  2. Huawei P60 Pro
  3. iPhone 15 Pro Max
  4. iPhone 15 Pro
  5. Google Pixel 8 Pro
  6. OPPO Find X6 Pro
  7. HONOR Magic5 Pro
  8. OPPO Find X6
  9. Huawei Mate 50 Pro
  10. Google Pixel 8

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.