Tento krok bolo možné predvídať.

Skladateľné smartfóny sú na trhu od roku 2019, pričom takmer každý veľký výrobca Android zariadení už stihol na trh uviesť svoj vlastný model. Na druhej strane stojí spoločnosť Apple, ktorá doteraz nepredstavila žiadne skladateľné zariadenie. Pokým Android výrobcovia na čele so Samsungom sa predbiehajú v ich ponuke, tak Apple sa k celej záležitosti stavia pomerne odmerane

Vieme však, že Apple na skladateľnom zariadení pracuje veľmi dlho, ale spoločnosť sa stále neodhodlala k jeho uvedeniu na trh, pretože s ním nie je spokojná. Existujú dokonca dôkazy, že Apple sa ešte v roku 2018 pustil do vývoja vlastného skladateľného zariadenia typu Flip, pričom niektoré fámy už naznačili, že prvé skladateľné zariadenie od Apple nebude na trh uvedené skôr ako v roku 2025

Na niečo takéto si budeme musieť ešte par mesiacov počkať. Uvidíte, čo v oblasti skladačiek prinesie Apple
Na niečo takéto si budeme musieť ešte počkať

Viac svetla na prvé skladateľné zariadenie od Apple teraz vrhá nová správa z portálu ShiftDelete, ktorá sa týka displejov pre skladateľný iPhone. V tejto súvislosti sa objavila informácia, ktorá naznačuje, že Samsung by mal byť dodávateľom OLED panelov pre pripravovaný skladateľný iPhone, čím by sa mohla zároveň rozšíriť spolupráca týchto dvoch spoločností. To zároveň potvrdzuje, že predstavenie skladateľného zariadenia od spoločnosti Apple sa skutočne blíži. 

Tým by sa mohli potvrdiť fámy zo začiatku tohto roka, ktoré v súvislosti s uvedením prvého skladateľného iPhonu typu Flip spomínali práve rok 2025, pričom niektoré zdroje spomínajú až rok 2026. Hoci detaily o novej spolupráci medzi spoločnosťami Samsung a Apple sú stále nejasné, objavili sa správy, že práce na skladateľnom iPhone sú v plnom prúde. 

Koncept iPhone Fold - jeden z možných dizajnov skladacieho iPhonuZdroj: GizChina
Jeden z možných dizajnov skladateľného iPhonu

V nadväznosti na túto skutočnosť je teda zrejmé, že Samsung bude vyvíjať skladateľné displeje pre Apple. Nie je však vylúčené, že tie sa použijú od iPhonu až po MacBook s až 20,3 palcovým flexibilným displejom, ktorý by sa mal na trhu objaviť v roku 2025. Pri iPhonoch by ale mohli byť použité displeje s uhlopriečkou 7,9 a 8,3 palca. V prípade iPhonu je však veľmi pravdepodobné, že na jeho uvedenie si budeme musieť skutočne počkať až do roku 2026.

Zdroj: ShiftDelete

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.