Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Novým globálnym obchodným riaditeľom spoločnosti ESET (Chief Business Officer – CBO) sa po náročnom výberovom konaní stal Pavol Balaj. Jeho predošlú pozíciu viceprezidenta pre segment Enterprise obsadil Michal Jankech.

Hlavnou úlohou nového CBO Pavla Balaja bude formovať obchodné smerovanie spoločnosti ESET prostredníctvom ponuky produktov a služieb tak, aby bola úspešná v oblasti zákazníkov aj predajného kanála. Pracovné skúsenosti Pavla Balaja ho pripravili na rôzne výzvy súčasného podnikateľského a bezpečnostného prostredia, v ktorom je ochrana spoločností čoraz viac prepojená s ochranou vládnych inštitúcií.

Michal Jankech ESET 2024Zdroj: ESET

Z hľadiska strategického zamerania spoločnosti ESET je pre pozíciu nového obchodného riaditeľa prínosom, že viedol akvizíciu a integráciu autentifikačných a šifrovacích technológií spoločnosti ESET v predstihu pred nariadením GDPR a bol ústrednou postavou pri vynovení jej firemnej ponuky a napokon aj pri vývoji ponuky založenej na jednotnej viacvrstvovej bezpečnostnej platforme ESET PROTECT.

Predvídajúc potreby biznisu, Pavol Balaj vo svojej predošlej funkcii viceprezidenta pre Enterprise segment viedol vývoj stratégie pre ponuku služieb ESET Services vrátane návrhu a vybudovania globálnej organizácie pre poskytovanie služieb. Služby aktuálne predstavujú pomoc pre firmy všetkých veľkostí pri riešení kritického nedostatku odborníkov v oblasti kybernetickej bezpečnosti a IT. Klientom zabezpečujú prístup k potrebným odborným znalostiam na ochranu ich činnosti a dodržiavanie predpisov, najmä tým, ktorí sú zapojení do dodávateľských reťazcov v rámci kritickej infraštruktúry.

Pavol Balaj ESET 2024Zdroj: ESET

„Nastúpiť na pozíciu CBO v spoločnosti ESET znamená nadviazať na viac ako 30-ročný progres, ktorý sme dosiahli v oblasti ochrany technológií, inštitúcií, firiem a spotrebiteľov,“ povedal Pavol Balaj. „Aby som uspel, budem do tejto funkcie vkladať svoje 13-ročné skúsenosti z manažmentu v oblasti kybernetickej bezpečnosti a nespočetné hodiny spolupráce so zamestnancami spoločnosti ESET, našou kľúčovou partnerskou sieťou a kolegami z odvetvia. Zažívame mimoriadne zaujímavé obdobie, v ktorom dochádza k rozsiahlym zmenám v oblasti hrozieb, ochranných technológií a využívania umelej inteligencie. Pri tom všetkom vidím našich ľudí a veľké príležitosti pre technológie spoločnosti ESET založené na umelej inteligencii, naše nesporné prvenstvo vo výskume a dynamickú pozíciu, ktorú máme ako popredný európsky dodávateľ kybernetickej bezpečnosti.“

„Pavol bol počas desiatich rokov svojho pôsobenia v spoločnosti ESET kľúčovým prvkom rozvíjajúcej sa obchodnej stratégie a dosahovania jej cieľov,“ povedal Richard Marko, generálny riaditeľ spoločnosti ESET. „Na kľúčových pozíciách, ako vedúci rozvoja obchodu a viceprezident pre segment Enterprise, pomohol rozširovať naše bezpečnostné technológie, služby a mimoriadne hodnotný výskumný talent medzi firemných klientov v Európe a na celom svete. Keďže sa významnou mierou podieľal na budovaní postavenia spoločnosti ESET ako silného, nezávislého európskeho dodávateľa kybernetickej bezpečnosti, som presvedčený, že je pripravený na túto ďalšiu výzvu a našu spoločnú cestu pri ochrane pokroku na mnoho ďalších rokov.“

Po tom, čo Pavol Balaj pomáhal riadiť stratégiu počas pandémie a dopadov na podnikanie po ruskej invázii na Ukrajinu, trajektória rastu spoločnosti ESET a jej zviditeľnenie ako kľúčového európskeho dodávateľa bola viditeľná. Teraz sa jeho pozornosť sústredí na úspešnosť v oblastiach predajného kanála a zákazníkov, posilnenie vedúcej pozície spoločnosti ESET v Európe a rast trhového podielu v strategických regiónoch vrátane Japonska a Severnej Ameriky. To si bude vyžadovať syntézu dlhodobých technologických cieľov, priemyselných partnerstiev a novších projektov, ako je napríklad divízia ESET Corporate Solutions.

Po jeho vymenovaní do top manažmentu spoločnosti ESET prejde kľúčová úloha Pavla Balaja ako bývalého viceprezidenta pre segment Enterprise na Michala Jankecha, ktorý je v súčasnosti viceprezidentom pre segmenty MSP/SMB. „V prvom rade gratulujem Pavlovi Balajovi k vymenovaniu do funkcie CBO,“ povedal Michal Jankech. „Som nesmierne rád, pretože vidím veľký potenciál pre synergiu našich aktivít v rámci segmentov Enterprise a SMB/MSP. Každý hľadá stabilné a kvalitné riešenie spojené s profesionálnymi a bezpečnostnými službami, ktoré sú podporované výnimočnými tímami predaja, podpory a zákazníckej spokojnosti. Mojou víziou je poskytnúť takéto riešenie, a to najmä v oblasti stredne veľkých firiem, kde máme najväčšie zázemie a kompetencie.“

Úlohou Michala Jankecha bude rozšíriť synergie, ktoré už dosiahol v segmente MSP a SMB, na trh veľkých firiem. Tým sa zabezpečí kontinuita vedenia, pričom sa ďalej skonsolidujú investičné aj segmentové stratégie do jedného uceleného snaženia pod vedením generálneho riaditeľa Richarda Marka.

Značky: