Spolieha sa na umelú inteligenciu.

V súvislosti s krádežami účtov na YouTube sú najviac ohrozené populárne účty s veľkým počtom odberateľov, ktoré môžu byť tŕňom v oku konkurencie, ale aj ľudí, ktorí chcú ich majiteľom uškodiť. V uplynulých mesiacoch boli zaznamenané viaceré problémy s odcudzením účtov na YouTube. Google aj preto v tejto súvislosti zakročil a spravil dôležitý krok, aby tento problém vyriešil. Našťastie v tomto prípade platí porekadlo, že na každú dieru sa nájde záplata, pretože Google jednu takú pripravil. Spoločnosť vyvinula nový nástroj na obnovenie ukradnutých YouTube účtov, pričom jeho hlavnou úlohou je uľahčenie celého procesu ich obnovenia.

Google informuje, že nový nástroj obsahuje sériu podrobných otázok, ktoré používateľom pomôžu zabezpečiť ich účty v prípade podozrenia, že ich účet bol napadnutý. Spoločnosť na vývoj tohto nástroja použila umelú inteligenciu, ktorá celý proces obnovy účtu zautomatizovala. Google okrem zjednodušenia procesu obnovy pre používateľov odbremenila aj svoju vlastnú podporu, ktorú poškodení už nebudú musieť kontaktovať v prípade potreby obnovenia ich YouTube účtov. Ak nástroj skutočne potvrdí, že účet bol napadnutý, používatelia môžu okamžite znova získať prístup k účtom.

YouTube opäť experimentuje s dizajnom na webeZdroj: 9to5google
YouTube opäť experimentuje s dizajnom na webe

Hoci Google nový nástroj na obnovu napadnutých YouTube účtov už má pripravený, tak tvorcom odporúča, aby skontrolovali známky toho, že ich účty náhodou neboli napadnuté. Tvorcovia by mali pravidelne kontrolovať aktivitu na svojich účtoch, zmeny profilových fotiek, zásahy do účtov AdSense alebo neoprávnené nahrávanie videí. Ak však po samokontrole dospejú k podozreniu, že ich účet bol napadnutý, tak nový nástroj na obnovu YouTube účtov nájdu v Centre pomoci YouTube.

Nový nástroj je momentálne k dispozícii iba v angličtine, ale Google tvrdí, že čoskoro bude k dispozícii všetkým tvorcom. Nástroj je stále vo vývoji, čiže môžu sa objaviť určité obmedzenia s dostupnosťou niektorých funkcií.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.