Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Nový MG ZS Hybrid+ ponúka jeden z najkomplexnejších balíkov v segmente B-SUV
  • Hybridné pohonné ústrojenstvo prináša vyšší výkon, účinnosť a kultivovanosť
  • Nabitý novými technológiami na ďalšie zvýšenie bezpečnosti a komfortu
  • V slovenských showroomoch sa objaví od októbra 2024

Nový model nadväzuje na úspech existujúceho modelu MG ZS a prináša podstatné vylepšenia v oblasti technológií, komfortu a výkonu. 

Nové ZS Hybrid+ príde na trh v opäť v troch úrovniach výbavy. Už v základe bude obsahovať LED denné svietenie, LED svetlá aj vzadu, 10.25“ (12,3“ HD vo vyšších výbavových stupňoch) displejom infotainmentu s navigáciou, 7“ virtuálny displej vodiča, zadné parkovacie senzory s kamerou, automatickými svetlometmi a automatickú klimatizáciu.

Systém MG Pilot, ktorý zahŕňa komplexný rad bezpečnostných a asistenčných technológií pre vodiča, je štandardnou výbavou oboch modelov a zahŕňa adaptívny tempomat, aktívne núdzové brzdenie s detekciou chodcov a cyklistov, asistent udržiavania v jazdnom pruhu, varovanie pred vybočením z jazdného pruhu, upozornenie na križovatku, detekciu mŕtveho uhla, varovanie pred čelnou kolíziou a asistent pre jazdu v dopravnej zápche.

Výkonné a zároveň efektívne hybridné pohonné ústrojenstvo plynulo integruje 1,5-litrový benzínový motor s výkonom 102 k s trakčným motorom s výkonom 136 k/250 Nm, čo predstavuje kombinovaný výkon 196 k. Táto kombinácia zaručuje kultivovaný zážitok z jazdy s vynikajúcim výkonom, ktorý z pokoja dosiahne rýchlosť 100 km/h len za 8,7 sekundy.

Vysokonapäťovú batériu s kapacitou 1,83 kWh dobíja vysokoúčinný generátor s výkonom 45 kW, ktorý ponúka potenciál výraznej úspory prevádzkových nákladov s lepšou spotrebou paliva 5,1l/100km (WLTP cyklus) a nízkymi emisiami CO2 115 g/km.

David Allison, vedúci oddelenia produktov a plánovania spoločnosti MG Motor UK, povedal: „Úplne nový MG ZS Hybrid+ prináša výnimočný zážitok z jazdy a neuveriteľnú hodnotu v segmente B-SUV s výbavou a technológiami, ktoré uľahčujú každodenný život. Osviežený model má vyspelejší dizajn s ostrejšou prednou časťou a nový interiér poskytuje pohodlnú a prepojenú kabínu. Sme presvedčení, že prináša rovnakú príťažlivosť a prístupnosť, vďaka ktorej bol jeho predchodca taký úspešný.“