Čoskoro bude k dispozícii aj na Slovensku.

V týchto dňoch sa veľa technologických nadšencov sústredí na novinky, ktoré sú a budú odprezentované v rámci veľtrhu IFA 2024, ktorý sa tradične koná v Berlíne. Na veľtrhu samozrejme nechýba ani naša redakcia, aby sme prinášali informácie priamo z centra diania. Na veľtrhu pritom nechýbajú ani najväčšie značky, ktoré sú pripravené odprezentovať svoje najnovšie produkty, ale aj vízie do budúcnosti. Jednou z týchto spoločností je aj Samsung, ktorý predstavil nové notebooky a novinky z oblasti AI pre smartfóny, ale aj najnovšiu verziu rozhrania One OI 6.1.1 s dôrazom na pokročilé AI funkcie.

Samsung v týchto dňoch dokončuje práce aj na používateľskom rozhraní One UI 7 založenom na Androide 15. Vzhľadom na bližšie nešpecifikované problémy sa uvedenie prvej verejnej beta verzie odkladá. Dôležité pritom je, že Samsung sprístupnil aktualizáciu na One UI 6.1.1 pre prvé zariadenia, čím pre ne prináša viacero noviniek. Táto aktualizácie je však dôležitá aj z pohľadu funkčnosti verzie One UI 7.

Galaxy ZFold6 a Z Flip6
Galaxy ZFold6 a Z Flip6

Prvými zariadeniami, ktoré využívali One UI 6.1.1 od svojho uvedenia na trh, sú modely Galaxy Z Fold6 a Galaxy Flip6, ktoré Samsung predstavil minulý mesiac. Aktuálne teda Samsung nadväzuje na tieto zariadenia a verziu One UI 6.1.1 sprístupňuje pre ďalšie modely Galaxy.

Samsung počas veľtrhu IFA potvrdil, že One UI 6.1.1 je k dispozícii pre prvé zariadenia série Galaxy S24 s bezpečnostnou záplatou zo septembra 2024. Aktualizácia je v prvej fáze dostupná pre vybrané zariadenia v Južnej Kórei, neskôr bude vydaná aj pre ďalšie regióny vrátane Európy. Spoločnosť potvrdila, že počas septembra by malo byť aktualizovaných dvanásť modelov.

Zariadenia Samsung Galaxy, ktoré dostanú One UI 6.1.1 ako prvé

One UI 6.1.1 je od 5. septembra k dispozícii v Južnej Kórei pre sériu Galaxy S24, do Severnej Ameriky a Európy sa dostane od 9. septembra. Aktualizácie pre ďalšie zariadenia a regióny prídu v nasledujúcich týždňoch.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.