Model iPhone 16 Pro Max sa do TOP trojky fotomobilov nedostal.

Rebríček fotomobilov DxOMark sa tento rok poriadne otriasol. Prémiových fotomobilov prišlo na trh hneď niekoľko a prvá priečka sa neustále striedala. Nakoniec na nej zakotvil model Huawei Pura 70 Ultra, pričom túto priečku obsadil zaslúžene. Skvelé hodnotenie teda získal aj v našom redakčnom teste, na ktorý sa môžete pozrieť na tomto odkaze. Dobrými fotoaparátmi sa každý rok pýši aj spoločnosť Apple, ktorá tento rok opäť predstavila štyri smartfóny.

Ten najlepší z nich, teda iPhone 16 Pro Max sa teraz objavil v rebríčku DxOMark, v ktorom získal skutočne slušné hodnotenie. Do TOP trojky sa ale nedostal, nakoľko na čínskych konkurentov a model od Googlu nedosiahol. Získal ale skvelé štvrté miesto, keďže podľa hodnotenia má 157 bodov. Priečku zdieľa s modelom Huawei Mate 60 Pro+ a OPPO Find X7 Ultra.

iPhone 16 ProZdroj: Apple
iPhone 16 Pro

Predností má model skutočne veľa, o tom niet pochýb. DxOMark pochválil celkovú kvalitu videa s mnohými detailmi aj pri nižšom osvetlení. iPhone 16 Pro Max má však aj výborné podanie farieb a rebríček ocenil aj širokú škálu možností na úpravu fotografií odfotených telefónom. Podľa DxOMark je aj náhľad snímky skutočne presný v porovnaní s finálnou snímkou a uzávierka je rýchla a svižná.

iPhone 16 Pro Max získal len jednu výhradu v tom, ako vytvára snímky. Medzi 2x a 5x priblížením totiž zrejme vynecháva nejaké detaily a snímky tak nie sú úplne ostré. V porovnaní s výhodami a svetlými stránkami fotoaparátu modelu je to však len detail. Aj napriek tomu ale v hodnotení stráca jeden bod na to, aby sa objavil na zdieľanej druhej priečke. O tú sa aktuálne delí Google Pixel 9 Pro XL s modelom HONOR Magic6 Pro.

Výrazný rozdiel v hodnotení je ale pri prvej priečke, ktorá už tento rok zrejme nebude prekonaná. Pura 70 Ultra od Huawei má totiž až 163 bodov, teda o 5 bodov viac ako modely na zdieľanej druhej priečke.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.