Apple pripravuje ďalšiu várku zariadení, ktoré budú pripravené na funkcie umelej inteligencie.

Apple pred pár týždňami predstavil smartfóny série iPhone 16 a iPhone 16 Pro a okamžite sa začína pripravovať na uvedenie ďalšieho iPhonu. Bude ním dlhoočakávaný iPhone SE 4. generácie, ktorý by mal po dlhej dobe priniesť viacero výrazných zlepšení do segmentu cenovo najdostupnejších iPhonov.

Ako som už dávnejšie informoval v samostatnom prehľadovom článku, iPhone SE 4 by mal dostať dizajn iPhonu 14 s OLED displejom a odomykaním pomocou tváre cez funkciu Face ID. Znamená to, že pôjde o posledný z iPhonov, ktorý dostane OLED obrazovku a ktorý sa zbaví domovského tlačidla a odomykania odtlačkom prsta cez Touch ID.

iPhone 14Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Nový iPhone SE by mal mať dizajnu iPhonu 14

Uvedenie iPhonu SE 4 sa očakáva začiatkom roka 2025, najneskôr v marci. Túto informáciu najnovšie potvrdil Mark Gurman z Bloombergu, ktorý vo svojom článku tvrdí, že Apple čoskoro zaháji jeho výrobu. Spolu s cenovo dostupnejším iPhonom plánuje spustiť výrobu nových iPadov Air a klávesníc pre tieto tablety. Všetky novinky by mali prísť na trh približne v rovnakom čase.

Gurman očakáva, že nový iPhone SE bude podporovať funkcie umelej inteligencie s názvom Apple Intelligence. Znamená to, že by mal dostať do výbavy 8 GB RAM a výkonný procesor. Ďalším zlepšením bude kvalitnejší hlavný fotoaparát.

Zlepšené iPady Air a nové počítače Mac s procesormi M4

V prípade pripravovaných iPadov Air sa očakáva najmä výmena komponentov. Pripomeňme, že tohtoročné modely prišli na trh v máji s procesormi M2. Apple spolu s nimi predstavil aj iPady Pro s procesormi M4.

Budúcoročné iPady Air by tak mohli dostať do výbavy výkonnejší procesor a zdokonalené klávesnice s niektorými funkciami, ktoré boli doteraz dostupné iba pre iPady Pro.

Medzi ďalšie očakávané novinky patria nové počítače Mac s procesormi M4. Apple oznámi prvé MacBooky a Macy s týmito procesormi už tento mesiac (pravdepodobne jeho koncom). Zvyšné zariadenia zaktualizuje začiatkom budúceho roka.

Zdroj: Bloomberg

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit