Celkovo sa očakáva predstavenie štyroch sérií vlajkových lodí z Číny.

Predstavenie nového Snapdragonu 8 Gen 4, resp. Snapdragonu 8 Elite je už za rohom. Stať sa tak má počas konferencie Snapdragon Summit, ktorá bude prebiehať od 21. do 23. októbra. Len chvíľu po predstavení nového čipsetu začne predstavovanie vlajkových lodí, pričom prvou spoločnosťou tak bude Xiaomi. Vyplýva to z dlhodobej dohody spoločností Qualcomm a Xiaomi, vďaka ktorej má tento čínsky gigant prednostné právo na predstavenie smartfónov s najnovším Snapdragonom. Séria Xiaomi 15 ale nebude jediná, ktorá počas októbra príde na trh.

V rámci tejto série očakávame dva smartfóny, základný Xiaomi 15 a jeho Pro verziu. Predstavenie by malo prebehnúť už 23. októbra a najväčšie zmeny v porovnaní so sériou Xiaomi 14 sa budú týkať výkonu, AI funkcií, fotoaparátu či kapacity batérie. Oba modely prídu neskôr aj na globálny trh, očakáva sa, že sa tak stane už vo februári či začiatkom marca. Po Xiaomi bude nasledovať čínske IQOO so sériou IQOO 13. Tieto telefóny ale na globálny trh neprídu, nakoľko značka IQOO nie je distribuovaná na tento trh.

Xiaomi 15 ProZdroj: gizmochina.com
Xiaomi 15 Pro

Ďalej sa očakáva predstavenie modelov zo série OnePlus 13. OnePlus 13 stihol byť už predmetom viacerých únikov v rámci ktorých sme sa dozvedeli, že vo výbave ponúkne 6,8″ displej s vysokou svietivosťou a zakrivením po všetkých štyroch stranách. Aj v tomto prípade sa očakáva nasadenie batérie s veľkou kapacitou, mohlo by ísť o 6000 mAh batériu.

V neposlednom rade október prinesie aj HONOR Magic7 Pro, ktorý bude rovnako prémiovou vlajkovou loďou s novým Snapdragonom. Vo výbave ponúkne aj veľkú batériu či skvelý fotoaparát, ktorý by ale na základe predchádzajúceho úniku nemal byť príliš odlišný od toho v modeli Magic6 Pro. Novinka značky HONOR ale bezpochyby príde aj na globálny trh. Čínske predstavenie prebehne 30. októbra.

Október ale nebude jediným mesiacom určeným pre predstavovanie vlajkových lodí. Očakáva sa, že v novembri svoju vlajkovú loď predstaví aj čínske Realme. Konkrétne pôjde o model Realme GT7 Pro, ktorý bol predmetom skorších únikov. Dátumy predstavenia ale zatiaľ pre mnohé telefóny nemáme a je zrejmé, že sa ich dozvieme po predstavení prémiového Snapdragonu.

Zdroj: gizmochina.com, androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.