Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť ZSE Drive v spolupráci s COOP Jednota Nové Zámky, uzatvorili partnerstvo, ktoré podporuje rozvoj infraštruktúry elektromobility. Pri výstavbe nového TEMPO supermarketu v meste Hurbanovo sa prihliadalo na šetrenie životného prostredia, čoho výsledkom je nová moderná predajňa s  verejnou nabíjacou stanicou pre elektromobily.

Nákupné reťazce kladú čoraz väčší dôraz na udržateľnosť, a to nielen prostredníctvom lokálnych a ekologických produktov, technologických riešení ale aj podporou elektromobility. Skvelým príkladom je aj novootvorený supermarket  COOP Jednota Tempo Hurbanovo, ktorý bol postavený za najvyšších ekologických štandardov a okrem toho ponúka aj nabíjačku na elektromobily od ZSE Drive pre svojich zákazníkov ako aj pre elektromobilovú verejnosť.

Nakupuj a nabíjaj bez stresu

Každý z nás strávi nákupmi čas, ktorý môžeme využiť aj pre nabitie svojho elektromobilu. To je presne to, čo nový supermarket v Hurbanove ponúka. Na nabíjačke počas vášho nákupu za pár minút získate dostatok energie, aby ste mohli bez starostí pokračovať v ceste ďalej. Či už ste z Hurbanova alebo okolitého regiónu, nemusíte hľadať kombinácie  kde sa nabijem a kde pôjdem na nákup. COOP Jednota Tempo Hurbanovo vám to poskytne.

„Výstavbou tohto supermarketu bolo prihliadané na šetrenie životného prostredia s tým, že na streche je osadená fotovoltaika pre výrobu vlastnej elektrickej energie, nachádzajú sa tu tepelné čerpadlá, čo zabezpečí v zime kúrenie a v lete chladenie. Supermarket je vybavený úsporným LED osvetlením a elektronickými cenovkami, ktoré rovnako prispievajú k šetreniu životného prostredia, nakoľko sa nepoužívajú papierové cenovky,“ povedal počas otvorenia predajne Štefan Mácsadi, predseda predstavenstva COOP Jednota Nové Zámky, s. d.

Rozširovanie nabíjacích miest v spolupráci s obchodnými reťazcami

ZSE Drive v poslednom období aktívne spolupracuje s obchodnými reťazcami na rozširovaní nabíjacej infraštruktúry. Príkladom je aj prebratie siete nabíjacích staníc v predajniach Kaufland, ktoré budú do konca roka 2024 vybavené nabíjacími stanicami ZSE Drive. Táto spolupráca zjednodušuje prístup k nabíjacím miestam a podporuje každodenné pohodlie pre vodičov elektromobilov.

„Spolupráce s obchodnými reťazcami a lokálnymi partnermi majú veľký zmysel. Vodičom elektromobilov umožňujú efektívne využiť čas na nabitie počas nákupov alebo využívania služieb partnerov. Výhodou je, že v sieti ZSE Drive sa nabíjajú energiou z obnoviteľných zdrojov,“  uviedol Rastislav Žembery, Head of e-mobility Business Development ZSE Drive. „Tieto riešenia podporujú nielen rozvoj udržateľnej dopravy, ale aj ekologické správanie zákazníkov. Naším cieľom je tieto spolupráce ďalej rozvíjať, aby boli nabíjacie stanice so zelenou elektrinou dostupné pre ešte väčší počet vodičov.“

Technické parametre nabíjacej stanice

Táto časť poskytuje prehľad o nabíjacej technológii pre technicky zamerané publikum a jasne vysvetľuje, ako fungujú jednotlivé komponenty stanice.

Názov: ZSE Partner Roaming KN Coop Jednota Hurbanovo

Dátum uvedenia do prevádzky: 20. augusta 2024

Model nabíjacej stanice: ABB Terra54 CJG22

Pre jednotlivé konektory je nastavený nasledovný výkon:

  • AC konektor: 22 kW
  • CCS konektor: 50 kW
  • CHAdeMO konektor: 50 kW

Nabíjacia stanica dokáže pri súčasnom nabíjaní a grid limite 80A dosiahnuť maximálny výkon 50 kW. Je dôležité upozorniť, že pri tomto modeli (ABB T54) sú konektory CCS a CHAdeMO, čo v praxi znamená, že nie je možné súčasné nabíjanie na oboch konektoroch. Navyše, pri kombinovanom nabíjaní AC a DC stanica prioritizuje DC nabíjanie, čo môže ma vplyv na dĺžku času nabíjania cez AC konektor.

Značky: