Nová funkcia sa nazýva Circle to Search.

Doplnené 5. februára 2024: Samsung oficiálne potvrdil, že má časovú exkluzivitu na funkciu Circle to Search. Tá bude až do septembra 2024 k dispozícii len v zariadeniach značiek Samsung a Google. Po tomto dátume sa objaví v ďalších zariadeniach so systémom Android. Možnože pôjde o systémovú súčasť Androidu 15.

Pôvodný článok 19. januára 2024: Samsung predstavil smartfóny série Galaxy S24, ktoré vynikajú najmä funkciami umelej inteligencie. Je ich viacero a majú rôznorodé využitie, pričom jednou z noviniek je aj vyhľadávanie zakrúžkovaním.

Táto funkcia sa nazýva Circle to Search a umožňuje vám rýchlo a jednoducho vyhľadať informácie o čomkoľvek, čo je práve zobrazené na obrazovke vášho telefónu. Stačí podržať tlačidlo Domov a zakrúžkovať objekt, o ktorom sa chcete dozvedieť ďalšie informácie. Na titulnej fotke k článku môžete napríklad vidieť, že sme zakrúžkovali Garmin hodinky a Google nám zobrazil ďalšie informácie o nich.

Funkcia Circle to Search nepochádza priamo od Samsungu. Vymyslel ju Google ako zlepšenie svojich existujúcich funkcií a technológií – najmä funkcie Google Lens. Je preto logické, že sa objavili otázky, či bude táto funkcia dostupná aj mimo smartfónov série Galaxy S24.

Google dávnejšie oficiálne potvrdil, že Circle to Search je k dispozícii od 31. januára 2024 aj v telefónoch Pixel 8 a Pixel 8 Pro. Očakáva sa, že sa v priebehu roka 2024 objaví vo výbave aj ďalších prémiových smartfónov so systémom Android – z najnovšieho vyjadrenia Samsungu však vyplýva, že sa tak stane až v septembri 2024 a neskôr.

Pozrite si krátke video, ktoré prezentuje, ako funguje Circle to Search:

Zdroj: Google, YouTube

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit