Služba nedokáže prehrávať veľké zoznamy skladieb.

Na tento problém natrafíte iba vtedy, keď v aute počúvate skutočne veľké množstvo hudby. Po tom, čo Google definitívne odstavil službu Hudbu Play, v systéme Android Auto ju vystriedal YouTube Music. Podľa doterajších skúseností vieme, že druhá menovaná služba oproti predchodcovi stále mierne zaostáva.

Dobrou správou pritom je, že tí, ktorí prešli zo služby Hudba Play, mohli si do YouTube Music presunúť všetky svoje knižnice a počúvať ich aj bez potreby predplatného. Na druhej strane je tu aj Android Auto, ktoré potrebuje niekoľko vylepšení, vrátane spôsobu, akým narába s veľkým množstvom skladieb.

Android Auto totiž obmedzuje počet albumov, ktoré môže aplikácia YouTube Music v službe prehrávať. To znamená, že pokiaľ máte vytvorené veľké množstvo hudobných zbierok, v Android Auto ich neprehráte, pretože ich služba nedokáže spracovať.

Na základe viacerých príspevkov na fórach sa zdá, že v službe Android Auto je možné z aplikácie YouTube Music prehrať “iba” prvých 100 albumov. Je pritom jedno, aký typ zariadenia sa použije.

Youtube Music
Aplikácia YouTube Music je neustále vylepšovaná.

Google rovnako potvrdil, že Android Auto nepodporuje zobrazovanie dlhých zoznamov. Podľa spoločnosti je možné túto situáciu riešiť používaním hlasových príkazov na prehrávanie konkrétnej skladby, alebo jednoducho použiť funkciu náhodného prehrávania a dúfať, že YouTube Music prehrá akurát tú skladbu, ktorú chcete počuť. To je samozrejme nemysliteľné.

Nevieme, či tento limitovaný počet skladieb je spôsobený dočasnými technickými obmedzeniami. Google však tvrdí, že už požiadal tím Android Auto o zrušenie limitu na prehrávanie dlhých zoznamov skladieb. Je možné, že výsledok tejto snahy sa dozvieme už čoskoro.

Používatelia jednoducho chcú v Android Auto vidieť všetku svoju hudbu. 

Zdroj: Autoevolution

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu