Google pravdepodobne pripravuje vylepšenie aplikácie Gmail oznámiť počas konferencie v máji.

Umelá inteligencia sa dnes využíva vo viacerých službách a aplikáciách. Vylepšuje s nimi prácu a uľahčuje používateľom vykonávať aj tie najjednoduchšie úkony. O tom, že takýmto vylepšením má prejsť aj aplikácia Gmail pre smartfóny, sme sa dozvedeli už dávnejšie. Teraz však celá situácia ohľadom novej funkcie Gmailu vyzerá jasnejšie. E-mailová služba využije umelú inteligenciu na to, aby pomohla používateľom zosumarizovať dlhé vlákna a vyznať sa v nich lepšie.

AI v Gmaile bude súčasťou celého Google Workspace, pričom očakávame, že sa bude neskôr nachádzať aj v službách ako Dokumenty, Tabuľky a ďalšie. S najväčšou pravdepodobnosťou bude súčasťou nového predplatného Google One, no zatiaľ to nie je potvrdené. Možnosťou tak stále zostáva, že Google túto funkciu sprístupní pre všetkých.

Gmail získa novú AI funkciu pravdepodobne v máji

O príchode novej možnosti zosumarizovania e-mailového vlákna v rámci služby Gmail sme sa dozvedeli už začiatkom apríla. V tom čase však ešte nebolo možné túto funkciu v aplikácii spustiť. Teraz sa ale podarilo zatiaľ neprístupnú funkciu spojazdniť a odhaliť teda, ako bude nakoniec fungovať. Za všetkým bude stáť Gemini, teda AI nástroj od Googlu, ktorý sa objaví aj v iných nástrojoch. Po kliknutí na tlačidlo určené na zosumarizovanie e-mailu vám AI prinesie prehľad toho, čo všetko sa v e-mailovej konverzácii odohralo.

AI sumár v aplikácii GmailZdroj: androidauthority.com
AI sumár v aplikácii Gmail

Príchod tejto AI funkcie bol objavený vo verzii aplikácie Gmail 2024.04.21.626860299. Na jej spustenie však bolo potrebné vykonať niekoľko ďalších krokov a povolení, preto zatiaľ nejde o funkciu, ktorú by mal k dispozícii každý. Dobrou správou však je, že už je plne funkčná a pracuje bez problémov. Google by teda mohol naplánovať jej spustenie už každým dňom.

Keďže sa však blíži konferencia Google I / O 2024, tak očakávame, že si Google na jej oznámenie vyberie práve túto udalosť. Konferencia, na ktorej sa mimo iného má objaviť aj model Google Pixel 8a, prebehne už 14. mája a bude možné ju sledovať online.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.