Bude obsahovať druhú generáciu UWB čipu.

AirTag je malé sledovacie zariadenie predstavené v roku 2021, ktoré je určené na lokalizovanie rôznych vecí. Keďže už prvá generácia sa stala úspešnou, nejaký čas sa očakáva, že Apple predstaví  jej pokračovanie. Pokým spoločnosť Samsung v októbri minulého roka uviedla nový lokalizátor SmartTag2, tak Apple druhú generáciu AirTagu vraj uvedie o niečo neskôr, než sa pôvodne očakávalo.

Hoci o neskoršom príchode Apple AirTagu 2 sme informovali, tak nové správy od Marka Gurmana z Bloombergu toto tvrdenie iba potvrdzujú. Gurman totiž tvrdí, že predstavenie novej generácie tohto sledovacieho zariadenia bude až v roku 2025, hoci Apple zvažoval jeho vydanie tento rok. 

Aj napriek tomu, že Apple umožňuje vo svojej sieti aj používanie sledovacích zariadení tretích strán, tak žiadne z nich nie je priamou konkurenciou pre AirTag. Z toho zároveň vyplýva, že Apple nemá v tomto segmente konkurenciu, čiže nutne nemusí vydať novú verziu svojho sledovacieho zariadenia. Okrem toho, Apple má aktuálne „na sklade“ aj pomerne veľa kusov AirTagov, ktorých by sa veľmi rád zbavil.

Apple AirTag
Apple AirTag

Očakáva sa, že AirTag 2 bude obsahovať druhú generáciu UWB čipu U2, ktorý sa nachádza aj v sérii iPhone 15, Apple Watch Series 9 alebo Apple Watch Ultra 2. V porovnaní s čipom U1, nový čip dokáže komunikovať s podporovanými modelmi iPhonov a Apple Watch na väčšie vzdialenosti. Zlepšená pritom môže byť aj výdrž, avšak hlavné zmeny môžu prísť aj v sieti, pomocou ktorej bude možné využívať nové funkcie na presnejšie a rýchlejšie vyhľadávanie.

Je však potrebné dodať, že Gurmanova správa sa zhoduje so staršou správou analytika Ming-Chi Kua, ktorý tiež uviedol, že druhú generáciu sledovacieho zariadenia AirTag je možné očakávať až v roku 2025. Majte však na pamäti, že sledovacie zariadenia je možné aj zneužiť.

Zdroj: Bloomberg, PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.