Predstavivosti sa medze nekladú.

Vieme, že nie všetky patenty sa dostanú aj do komerčnej sféry, ale minimálne odhaľujú smer, ktorým by sa mohli spoločnosti uberať v najbližších mesiacoch alebo rokoch. Každopádne, veľká časť z patentov je “úspešná” a veríme, že s prichádzajúcim trendom skladateľných zariadení, bude aj spoločnosť Apple udávať trendy.

Najnovší patent odhaľuje, ako sa môže Apple dostať na popredné miesta v inováciách a mohla by to dosiahnuť aj vďaka LED displeju, ktorý je určený na používanie pri nositeľných, skladateľných a rolovateľných zariadeniach.

Na výkresoch je znázornené zariadenie, pripomínajúce hodinky, čo naznačuje aj najpravdepodobnejšie využitie technológie. Väčší displej hodinkám nielenže pridá funkčnosť, ale ak sa bude rozprestierať aj na celom remienku, môže byť použitý aj pre vlastnú voľbu štýlov podľa situácií, v ktorých bude používateľ aj hodinky Apple Watch nosiť.

Myšlienka skladateľného displeja okolo zápästia nie je nič nové, už sme mohli vidieť prvý mobilný koncept v podobe Nubia Alpha a najnovšie s niečim podobným prichádza aj TCL. Avšak text patentu naznačuje, že Apple by mohol mať v pláne ešte niečo väčšie s tým, že by svoje rolovateľné displeje použil na niečo prevratné.

Jeden z výkresov ukazuje schému, ktorá obsahuje externé porty, ako je HDMI a Displayport. Prednedávnom sme mohli takisto vidieť prototyp rolovateľného televízora od LG a zdá sa, že Apple pracuje na podobných technológiách. Je tak možné že Apple doplní existujúcu líniu produktov, alebo vytvorí úplne nový modelový rad TV produktov.

To bude pravdepodobne závisieť hlavne na kvalite týchto displejov, pretože iPady a počítače Mac sú známe kvalitou displejov a tadiaľ cesta nepovedie. Na druhej strane vieme, že takmer všetci veľkí výrobcovia už pracujú na flexibilných displejoch v rôznych formách. Nie je tak žiadnym prekvapením, že Apple taktiež naskakuje na túto vlnu.

Cievka pre displej (naľavo) a systémový diagram zariadenia (napravo)

Pre tentokrát si budeme musieť na túto technológiu počkať ešte niekoľko rokov, aby sa dosiahla požadovaná precíznosť, ktorou je spoločnosť z Cupertina známa..

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Apple tiež pripravuje skladateľný smartfón. Prezradil to nový patent

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.