Apple má konečne multimediálny prehrávač s výbavou pre rok 2017.

Apple TV 4K kombinuje dizajn a funkcionalitu set-top boxu Apple TV s podporou 4K rozlíšenia a technológie HDR. Apple tak dobieha konkurenčné multimediálne zariadenia, ako je Chromecast Ultra či NVIDIA SHIELD TV.

Nová Apple TV neprekvapí prakticky ničím. Prináša potrebné zmeny vo vnútri a okrem už spomenutej podpory 4K HDR obsahu poteší procesorom Apple A10X Fusion, ktorý poháňa aj tablet iPad Pro. Set-top box má vo výbave 3 GB RAM a v porovnaní s predchádzajúcou generáciou ponúka dvojnásobný výkon a štvornásobný grafický výkon.

Viac výkonu využijete nielen pri sledovaní 4K HDR obsahu pri až 60 fps, ale aj pri hraní hier. Apple na tlačovej konferencii ukázal novú hru Sky od thatgamecompany, ktorá pôsobí ako duchovný nástupca unikátneho titulu Journey. Pripomeňme, že Apple TV 4K má v sebe tiež zabudovanú virtuálnu asistentku Siri a dokáže fungovať aj ako riadiaca jednotka inteligentnej domácnosti, ktorá využíva platformu Apple HomeKit.

Čo sa video obsahu týka, filmy a seriály v rozlíšení 4K a s prípadnou podporou HDR nájdete napr. v ponuke služby Netflix. Obsah v tejto kvalite bude vo veľkej miere dostupný aj v obchode iTunes, pričom ho Apple bude predávať za rovnakú cenu ako HD verzie doteraz. Výborné je, že ak ste si v minulosti kúpili titul v HD kvalite a ten bude v budúcnosti dostupný aj v 4K HDR kvalite, automaticky a bezplatne sa vám v knižnici sprístupní jeho 4K HDR verzia.

Nová Apple TV 4K sa dostane do predaja 22. septembra za cenu 199 eur pre 32 GB verziu, resp. 219 eur pre 64 GB verziu.

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Apple ukázal najdrahší iPhone s úplne novým dizajnom

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit