Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Platenie to je aktivita, ktorú vykonávame každý deň niekoľkokrát. Dnes to však už nie je o hotovosti a ani o vyťahaní platobnú karty z peňaženky.

Prinášame vám tipy na tie platobné vianočné darčeky, s ktorými bude platenie príjemné a pohodlné. A dajú sa zaobstarať kedykoľvek.

Platobný náramok Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC

Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC v najnovšej generácii má nové funkcie. Zaznamenáva športové aktivity, monitoruje zdravie a stráži kvalitu spánku aj hladinu kyslíka v krvi. Najväčšou novinkou je však možnosť platenia vďaka zabudovanému NFC čipu. Môžete tak s ním vykonávať bezkontaktné platby len priložením k terminálu. Stačí iba vložiť detaily z platobnej karty do aplikácie Xiaomi Wear a token sa uloží do zariadenia. Odporúčaná cena je 32 eur.

Platba pomocou náramku Xiaomi
Platba pomocou náramku Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC

Platobný prsteň

Elegantné a štýlové je platenie pomocou platobného prsteňa. Ten oproti iným spôsobom platenia ponúka ďalšie výhody. Máte ho stále pri sebe, nasadený na prste. V podstate je to módny doplnok. Na rozdiel od iných nositeľných zariadení je relatívne lacný. Je vyrobený z kvalitnej keramiky, nepoškriabe sa a neublíži mu ani voda. Nieje potrebné ho nabíjať, stačí ho len jednorazovo aktivovať cez mobilnú aplikáciu. Cena je 69 eur.

Zdroj: TOUCHIT
Virtuálna platobná karta spojená s platobným prsteňom

Kľúčenka

Platbu môžete vykonať aj pomocou ďalších módnych doplnkov. Výrobcom takýchto zariadení je firma Laks a zatiaľ je ich na Slovensku veľmi málo. Môžete tak byť unikátny. Okrem náramkov, hodiniek, športových príveskov, prsteňov a ďalších, Laks ponúka napríklad aj kľúčenky s funkciou bezkontaktných platieb. TIeto zariadenia opäť nie je potrebné nabíjať, nie su tú batérie a platiť sa dá aj bez toho, aby ste mali so sebou smartfón. Cena platobných doplnkov sa pohybuje okolo 30 eur.

Platobné kľúčenky
Platobné kľúčenky

Smart hodinky

Smart hodiniek, ktoré dnes podporujú bezkontaktné platby je už aj na našom trhu veľa. Prispelo k tomu aj rozhodnutie firmy Samsung prejsť na Google služby v prípade svojich inteligentných hodiniek Galaxy. Aj tieto hodinky sa tak dajú použiť pri platbe na Slovensku.

Samsung Galaxy Watch4 Classic 42mmZdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT
Samsung Galaxy Watch4 Classic 42mm

Inteligentné hodinky na sprostredkovanie platieb potrebujú zabudovaný NFC čip, do ktorého uložíte svoju tokenizovanú platobnú kartu. Potom už môžete platiť kdekoľvek, kde je bezkontaktný platobný terminál, stačí si len vyhrnúť rukáv a priblížiť hodinky. Ceny smart hodiniek sú rôzne, začínajú od 115 eura siahajú až ku 1 300 eur.

Zdroje: Laks, vlastné

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.