BlackBerry nezaháľa a do telefónov s Androidom sa oprela, chystá totiž ďalšie tri modely.

Tie by sa mali volať Neon, Argon a Mercury. Zaujímavé názvy, inšpirované pravdepodobne periodickou sústavou prvkov.

BB má zatiaľ v ponuke model Priv, no ak má na platforme Android uspieť, potrebuje ísť ďalej. Podľa príspevku Evana Blassa sa BB bude ďalej angažovať na tejto platforme a to zariadeniami pre rôzne úrovne telefónov. Evan Blass je v tejto sfére značne spoľahlivý človek. Informácie o únikoch na jeho stránke alebo Twitteri, sa dajú mnohokrát považovať za fakty.

Neon by mal byť technologicky dimenzovaný pre stredne nižšiu triedu. Mal by mať hliníkové telo, 5,2“ Full HD displej, 3 GB RAM a 16 GB úložisko. Mal by byť dostupný koncom augusta bežne v predaji. Pôjde o model bez hardvérovej klávesnice.

BlackBerry_Rome_nowat

Argon bude uvedený v októbri a už pôjde o prémiový telefón. Bude rozmernejší, s 5,5“ QHD displejom a CPU Snapdragon 820. Kapacita RAM budú 4 GB, úložisko bude mať štandardných 32 GB. Bude mať snímač odtlačkov prstov a hovorí sa aj o 21 MPix fotoaparáte. Tu už by mal byť konektor USB-C a takisto bude bez klávesnice.

Mercury príde na trh v prvom štvrťroku 2017 a ako jediný bude mať klávesnicu a štvorcový displej. Zatiaľ to vyzerá na zariadenie strednej triedy s 3 GB RAM a 32 GB úložiskom. Zaujímavosťou by mala byť pomerne veľká kapacita akumulátora a to až 3400 mAh.

Zdroj: CNET

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.