Bluetooth sa za posledné desaťročie dostal do každého smartfónu a neustále sa vylepšuje.

Pomocou neho sa dokážu pripájať a prepájať rôzne zariadenia na prenos rôznych súborov na malú vzdialenosť. Technológia Bluetooth sa v priebehu času značne vylepšila a teraz je efektívnejšia aj vzhľadom na spotrebu energie. Najnovšie verzie protokolu Bluetooth pomáhajú súčasne pripojiť viacero zariadení. Dnes špeciálna skupina Bluetooth (SIG) predstavila novú funkciu s najnovšou verziou protokolu Bluetooth.

Podľa Bluetooth SIG, ponúkne nová verzia ďalší pokrok. Pomôže zariadeniam určovať presnejšiu polohu na centimetre, vrátane určenia smeru. Nová éra Bluetooth sa začne vtedy, keď sa bude dať používať v službách alebo zariadeniach založených na sledovaní okolia. Dokonca pomôže používateľom sledovať objekty alebo zariadenia v rámci dosahu. Okrem toho pomôže zariadeniam poskytovať presné výstupy pri lokalizovaní objektov v interiéroch.

Bluetooth 5.1 umožní vyhľadávanie tovaru s presnosťou na centimeter

V súčasnej dobe sa Bluetooth používa spolu s GPS na určenie presného miesta. Technológia Bluetooth 5.1 poskytne používateľom možnosť určiť presnú polohu v obchodných centrách, väčších mestách, budovách a dokonca aj na rôznych ďalších presne špecifikovaných miestach v rámci budov. Môže sa takisto použiť aj na sledovanie iného Bluetooth 5.1 zariadenia s presnosťou na viac ako jeden centimeter.

Príchodom Bluetooth 5.1 sa zmení veľa vecí, aj v rámci priemyslu, pre presné sledovanie predmetov a tovaru. Bluetooth 5.1 bude prínosom pre podniky, ktoré majú veľké sklady. Ďalej existuje veľa ďalších možností, prostredníctvom ktorých, môže Bluetooth 5.1 uspokojiť potreby zákazníkov.

V posledných rokoch zaznamenala technológia Bluetooth početné vylepšenia. Ponúka napríklad vyššiu účinnosť, rýchlejšie prenosové rýchlosti, viac pripojiteľných zariadení. Aplikovanie Bluetooth 5.0 do praxe, umožnilo ďalším prenosným zariadeniam, ako sú bezdrôtové slúchadlá, komunikovať cez energeticky konzervatívnu technológiu Bluetooth s nízkou spotrebou energie.

Je preto skvelé vidieť takýto pokrok v protokole Bluetooth.

Zdroj: VentureBeat

Prečítajte si aj:

Samsung pripravuje úplne nové športové hodinky Galaxy Sport. Prídu s čistejším dizajnom

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.