Vyhľadajú vám obrázky alebo správy zo sveta.

Microsoft na konferencii Build 2016 prezentoval vývojárske nástroje, pomocou ktorých môžu vývojári integrovať do svojich aplikácií umelú inteligenciu. O botoch v týchto dňoch nehovorí iba Microsoft, ale aj Facebook, ktorý má s nimi plány v službe Messenger.

Boti aktuálne fungujú v testovacej prevádzke nielen v Messengeri, ale už aj v aplikácii Skype. V prípade služby od Microsoftu ich môžete používať na mobilných zariadeniach a najnovšie aj vo webovom rozhraní a v aplikáciách pre Windows a Mac. Botov si môžete pridať cez Kontakty, pričom si následne vyberiete žiadaného pomocníka. Umelá inteligencia má v tomto prípade praktický účel, pomôže vám vyhľadať obrázky alebo správy zo sveta priamo z aplikácie Skype, aby ste nemuseli používať internetový prehliadač.

Botov si do Skypu pridáte cez kontakty. U nás zatiaľ nie sú dostupní

Botov si do Skypu pridáte cez kontakty. U nás zatiaľ nie sú dostupní

Boti sú aktuálne dostupní iba vo vybraných krajinách, nám ich služba neponúka. Dodajme, že v Messengeri budú plniť podobné úlohy. Poskytnú informácie o počasí, ale taktiež pomôžu s nakupovaním a eventuálne by mohli vykonávať zákaznícku podporu. Technológia je ešte v plienkach, takže chvíľu potrvá, dokedy bude umelá inteligencia fungovať spoľahlivo.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Facebook F8: Začína obdobie botov a umelej inteligencie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit