Ďalší zaujímavý počin z dielne Apple („Shot on iPhone“) vás prevedie obrovským Petrohradským múzeom do posledného detailu. Túto krásnu virtuálnu prechádzku si užijete tak, ako by ste boli na mieste, pričom nemusíte opustiť pohodlie domova.

Prečo to spoločnosť Apple urobila? Preto, lebo chcela opäť demonštrovať kvalitu kamier, ktoré využíva iPhone 11 (Pro) – našu recenziu nájdete – TU. 5 hodinová prehliadka, áno, dobre čítate, päťhodinová prehliadka, resp. 4K video bolo natočené v jednom nepretržitom zábere na iPhone 11 Pro – nebol použitý ani jeden strih. Ide o celistvú kinematografickú prehliadku, ktorá je vskutku pôsobivá. Buď si to môžete pozrieť ako celok alebo si to pustiť ako kulisu počas relaxu. Verte, že milovníci umenia si prídu na svoje.

Upútavka

„5 hodín, 19 minút a 28 sekúnd – presne toľko trvá kinematografická cesta, ktorá vám ukáže jedno z najväčších svetových múzeí v ruskom Petrohrade. Uvidíte 45 galérií, 588 umeleckých diel a živé vystúpenia, ktoré sú nasnímané v 4K rozlíšení na iPhone 11 Pro v jednom nepretržitom zábere.“

Petrohradské múzeum Ermitáž alebo Štátna Ermitáž (Государственный Эрмитаж) je umeleckohistorické múzeum v ruskom Petrohrade, jedna z najvýznamnejších a najväčších svetových umeleckohistorických inštitúcií.Dnešné múzeum, ktorého umelecké fondy evidujú viac ako tri milióny artefaktov svetového kultúrneho dedičstva od praveku až po súčasnosť, vystavované vo viac ako štyristo sálach, je rozmiestnené v komplexe šiestich budov rozložených na nábreží rieky Nevy susediacich s ústrednou budovou Zimného paláca, niekdajšieho sídla ruských cárov. Zdroj: Wikipedia 

Kompletné video

Zaujímavosťou je aj to, že po skončení nahrávania mal iPhone 11 Pro ešte 19% batérie, čo je celkom slušný výsledok. Ešte dodajme, že za celým dielom stojí okrem Apple aj režisérka Axinya Gog. Ak vás zaujala hudba použitá vo videu, tak kompletný playlist nájdete na Apple Music – TU.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

iPhone 11 Pro Max: Prvé (víkendové) dojmy

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE