BlackBerry oficiálne oznámilo, že predalo svoje globálne práva na značku čínskemu výrobcovi smartfónov, firme TCL Corporation, ktorá okrem toho, že vyrobila pre BlackBerry telefóny DTEK50 a DTEK60, vyrába tiež telefóny pre Alcatel. Je to postupný koniec legendy akým BlackBerry bolo?

„V TCL sme sa zaviazali k vytvoreniu najlepšieho riešenia v portfóliu a zároveň zabezpečiť kvalitnú podporu pre spotrebiteľov a podnikových používateľov, ktorí dôverujú zariadeniam BlackBerry, ktorý je lídrom v bezpečnosti v spojitosti s platformou Android.“ povedal Nicolas Zibello, CEO spoločnosti TCL Communication.
„Spoločne so softvérovou platformou BlackBerry tak posilní toto partnerstvo našu pozíciu na trhu“ dodáva.

Podľa dlhodobej licenčnej zmluvy sa v TCL zaviazali, že sa budú starať o dizajn, výrobu, predaj, záručný a pozáručný servis pre BlackBerry mobilné zariadenia. Avšak BlackBerry sa bude naďalej venovať vývoju softvéru, najmä v oblasti bezpečnosti a podnikového segmentu. Nové zariadenia budú dodávané celosvetovo s výnimkou Indie, Indonézie, Bangladéša, Srí Lanky a Nepálu, kde BlackBerry má už existujúce lokálne licenčné zmluvy.

Vpodstate celý tento krok je kľúčový pre BlackBerry aby sa ako tak udržal na trhu, ale postupne sa dá povedať že táto značka umiera. Veď písal na túto tému aj kolega v článku nižšie. Čo si myslíte vy?

Vzostup a pád legendy menom BlackBerry

Zdroj: pctechmag.com