Je tomu už viac ako rok, čo bol oficiálne predstavený Essential Phone od spoluzakladateľa Androidu, Andyho Rubina. Až teraz prichádza prvý zo sľúbených prídavných modulov, ktorý využijú predovšetkým milovníci hudby.

Prídavný modul skrývajúci sa pod názvom Audio Adapter HD má uspokojiť aj tých najnáročnejších audiofilov. Môže za to podpora ESS Sabre DAC štandardu konverzie hudby, ktorá je pre poslucháča skutočne zárukou kvalitnej reprodukcie zvuku vo vysokom rozlíšení. Na kvalitu kládli tvorcovia nového prídavného modulu dôraz aj čo sa týka konštrukcie, ktorá je titánová. Ďalšou výhodou z pohľadu používateľa môže byť fakt, že smartfón dokážete pri počúvaní hudby cez Audio Adapter HD súčasne aj nabíjať.

Ruka v ruke s novým magnetickým modulom prichádza aj podpora Essential Phone pre kodek MQA (Master Quality Authenticated) v rámci, u nás pomerne málo známej, hudobnej streamovacej služby Tidal. Každý majiteľ Essential Phone si bude môcť exkluzívne bezplatne užívať streamovanie hudby v bezstratovej kvalite cez Tidal po dobu 3 mesiacov.

Audio Adapter HD

Modulárny systém na smartfóne Andyho Rubina bol jedným z najväčších marketingových lákadiel pri jeho predstavení. Okrem 360° kamery, ktorú výrobca predstavil spolu so smartfónom, sa však jeho nadšenci žiadneho ďalšieho modulu až do tejto chvíle nedočkali. Je aj toto jeden z dôvodov, prečo sa Essential Phone vôbec nepredáva dobre? Faktom je, že firma prechádza veľkou krízou a s vysokou pravdepodobnosťou už nebude vyvíjať ďalší smartfón. Ako spraviť modulárny telefón dobre a zároveň pravidelne prinášať na trh nové zaujímavé moduly? Odpovede by Rubinov tím mohol hľadať napríklad v Lenove s jeho jedinečnými Moto Mods.

Cena novinky v tejto chvíli nie je známa, no výrobca sľubuje jej dostupnosť v lete tohto roku.

Zdroj: The Verge

 

Prečítajte si aj:

Essential Phone sa vôbec nepredáva dobre