Vyzerá to tak, že karta sa budúci rok obráti v prospech kórejského výrobcu.

Už pomerne dlhý čas môžeme sledovať určitú nespokojnosť s používaním čipov Exynos v smartfónoch Samsung. Pokým americký trh dostáva modely s čipmi Snapdragon, ostatné trhy sa musia “uspokojiť ” s Exynosom. Aj keď do uvedenia oboch čipsetov zostáva pomerne veľa času, je už teraz dobrou správou, že Samsung môže už v roku 2021 konečne prekonať svojho najväčšieho konkurenta.

Informácie pochádzajú z kórejského fóra, kde boli zverejnené rôzne výstupy z nástroja Geekbench. Údajne boli testované dva smartfóny Samsung Galaxy S21 – jeden s Exynos 1000 a druhý so Snapdragon 875. Okrem toho sa v tomto porovnaní objavil aj model od Xiaomi – Mi 11 so Snapdragon 875.

Nakoľko neboli z testu zdieľané žiadne snímky obrazovky, je potrebné tieto hodnoty brať s rezervou. Single-core a multi-core skóre je v prípade Exynos 1000 vyššie ako pri Snapdragon 875. 

Galaxy S21 Exynos 1000 

  • single-core – 1302 bodov
  • multi-core – 4250 bodov

Galaxy S21 Snapdragon 875

  • single-core – 1159 bodov
  • multi-core – 4090 bodov

Xiaomi Mi 11 Snapdragon 875

  • single-core – 1102 bodov
  • multi-core – 4113 bodov

Obidve čipové sady budú využívať podobnú architektúru (Cortex-X1). Ich výroba bude založená na 5nm procese. Testované smartfóny sú predvýrobnými jednotkami, takže je zrejmé, že ich výkon bude v čase uvedenia ešte vyšší. Je však možné, že vlajkový Exynos už čoskoro prekoná konkurenčný Snapdragon.

Zdroj: GSMArena

Titulný obrázok: DealNTech

Prečítajte si aj:

Nové vydanie TOUCHIT už v predaji

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.