Sundar Pichai, CEO spoločnosti Google, prezradil dátum vývojarskej konferencie, ktorá sa bude konať začiatkom mája.

Na sociálnej sieti Twitter, uviedol dátum 7. – 9. máj, pričom dejiskom konferencie bude známe miesto – Shoreline Amphitheatre. Spoločnosť z Mountain View si toto miesto vybrala už trikrát za sebou, takže tohtoročný výber bol ľahko odhadnuteľný.

Na druhej strane bude zatiaľ pomerne náročné odhadnúť, čo bude hlavným programom konferencie Google I/O 2019. Rovnako ťažko sa dajú, čo i len určiť produkty, ktoré by sme mohli začiatkom mája vidieť. Na základe dostupných informácií, sa pokúsime aspoň naznačiť, čo by mohlo byť ťahákom konferencie.

Android Q

Keďže Google I/O 2019 je vývojárska konferencia, niet pochýb o tom, že sa predstaví najnovšia verzia systému Android, tentokrát už s písmenom Q (10). Pripravovaná verzia OS už bola vďaka únikom už dávnejšie k videniu, takže niečo málo už poznáme. Medzi hlavné vylepšenia bude patriť lepšie správa povolení aplikácií, ako aj tmavá téma skrz celým systémom.

S blížiacim termínom konferencie sa bude odkrývať čoraz viac informácií, ale najpodstatnejšou bude práve konferencia Google I/O 2019, kde sa dozvieme všetko potrebné o systéme Android pre rok 2019. V neposlednom rade sme sami zvedaví, aký názov cukrovinky pripadne na písmeno Q. Máte nejaké tipy?

Nové Pixely Lite

Pokiaľ sa pozrieme na hardvér, určite by sme nemali očakávať smartfóny Pixel 4 a 4XL, keďže tretia generácia bola predstavená koncom roka 2018. Avšak je vysoko pravdepodobné, že sa dočkáme úplne novej kategórie zariadení a rodina Pixel smartfónov sa rozšíri minimálne o model Pixel 3 Lite, pričom nie je vylúčené, že ho doplní aj väčší model – Pixel 3 XL Lite.

Pohľad do budúcnosti

V oblasti hardvéru pripravuje aj niekoľko ďalších zariadení, ktoré sa pred nedávnom objavili vo viacerých benchmarkoch, pod názvom Google Coral. Spomínané testy odhalili čipovú sadu Snapdragon 855 od Qualcommu s nainštalovaným Androidom Q. Doteraz sa nevie, o aké zariadenie vlastne ide. Môžeme len predpokladať, že by mohlo ísť o prenosené zariadenie 2v1.

Na poli nositeľnej elektroniky sa pravdepodobne dočkáme zásadných vylepšení, nakoľko Google pred časom zainvestoval do spoločnosti Fossil, ktorá vlastní zaujímavé patenty. Tie by sa mohli predstaviť práve na Google I/O 2019. Nie je vylúčené, že by sme už počas májovej konferencie mohli vidieť pokroky aj v Project Soli, aj keď tento bezdotykový spôsob ovládania je pravdepodobne hudbou budúcnosti.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Nákup za 40 miliónov dolárov: Google investuje do tajomnej technológie inteligentných hodiniek

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.