Nexus je mŕtvy, nech žije Pixel.

Google pred pár dňami oznámil zrušenie produktového radu Nexus. Takisto pozastavil projekt modulárnych telefónov Ara. Neznamená to však, že Google prestane vyrábať hardvér. Nové telefóny a tablety dostanú iný názov, budú sa volať Pixel. Nie je to náhoda, minuloročný tablet mal označenie Google Pixel C.

Prvé Pixel smartfóny spoznáme 4. októbra na tlačovej konferencii. Budú dostupné v základnej verzii s 5-palcovým displejom a v XL prevedení s 5,5-palcovou uhlopriečkou. Oba telefóny pre Google vyrába HTC, očakáva sa výbava na úrovni Snapdragon 820 a 4 GB RAM. Minimálne v prípade XL verzie.

htc_pixel_render_nowat

Google takisto predstaví vylepšenú verziu zariadenia Chromecast s prívlastkom Plus alebo Ultra a s podporou 4K prehrávania. Spoznáme aj prvé zariadenie pre virtuálnu realitu od Googlu s názvom Daydream View.

Hovorí sa aj o 7-palcovom tablete so 4 GB operačnou pamäťou. Jeho výrobcom je Huawei. Uhlopriečka zariadenia, ak sa potvrdia fámy, je však pre nás prekvapením. 7-palcových tabletov je v poslednej dobe čoraz menej, výrobcovia preferujú 8 palcov.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

HTC údajne pre Google tento rok vyrobí dva telefóny Nexus

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit