Zdá sa, že spolupráca Google a Huawei sa vypláca obom. Po tom, ako prišiel telefón Nexus 6P ako výsledok vzájomnej spolupráce si Google vybral Huawei aj na otestovanie úplne novej verzie operačného systému pre inteligentné hodinky.

Používatelia, ktorí sú zaradení v beta testovacom programe tak dostali verziu Android Wear 4.1, ktorá spolupracuje s telefónmi s operačným  systémom Android 6.0.1.

HuaweiTesty-11

Najviditeľnejšou zmenou voči minulosti je schopnosť inteligentných hodiniek prehrať audio cez reproduktory, ktoré sa nachádzajú v nových typoch inteligentných hodiniek alebo cez Bluetooth pripojené slúchadlá. Z hodiniek s Android Wear 4.1 sa tak dá aj telefonovať a tiež sa dá dá nastaviť vyzváňacia melódia. Pribudla aj možnosť  hlasovo prehrať prichádzajúce správy a tiež aktuálny čas (v angličtine).

wear-1-4_nowatPribudli aj nové gestá na niektoré funkcie – otvoriť menu aplikácií, zrušenie aktuálnej činnosti a pod. Podľa popisu funkcií by sa mala vylepšiť aj doba prevádzky hodiniek na batériu. Túto verziu Android Wear samozrejme pre vás otestujeme. Je pravdepodobné, že ju uvidíme aj na blížiacej výstave CES v Las Vegas.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.