Drony sú lacnejšie a jednoduchšie manažovateľné.

Google vyvíja nových dronov, chce ich poslať do vesmíru a využiť pre potreby internetového prenosu dát. Naznačuje to žiadosť, ktorú Google poslal americkému úradu pre letectvo FAA. Podľa niektorých zdrojov sú drony súčasťou Projektu Titan. Spoločnosť na ňom pracuje od minulého roka a kvôli tomuto projektu kúpila firmu, ktorá sa špecializuje na vzdušný a kozmický priestor.

Drony (je zrejmé, že sú rozmerovo obrovské) by mali nahradiť tradičné satelity, ktoré sa posielajú do vesmíru. Sú totiž lacnejšie a ich výhodou je aj to, že sa môžu vrátiť späť na Zem pre potreby opráv alebo kvôli iným účelom. Google by ich mohol využiť na posielanie dát cez internet, na zlepšovanie služieb Mapy Google, Google Earth atď. a teoreticky aj pre distribúciu internetu. Je známe, že internetový gigant vyvíja balóny, ktoré majú poskytovať internetové pripojenie pre vybrané oblasti sveta. Oba projekty by mohli byť prepojené.

Dodajme, že Google experimentuje s dronmi aj v otázke doručovania tovaru. Bezpilotné lietadlá nie sú cudzie ani Facebooku. Ten ich chce takisto využiť pre poskytovanie internetu.

Zdroj: Recode

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit