Stalo sa tak iba pár dní pred očakávaným oficiálnym predstavením.

Spoločnosť Google každoročne usporadúva vývojársku konferenciu I/O, na ktorej prezentuje svoje najnovšie pokroky z oblasti softvéru, pričom nezabúda ani na hardvérové novinky. Tento rok sa tak dočkáme nielen noviniek o Androide 14, ale konečne bude predstavený aj prvý skladací telefón spoločnosť Google, nesúci označenie Pixel Fold. K skladaciemu telefónu sa však počas konferencie pripojí aj Pixel 7a a Pixel tablet. 

V uplynulých týždňoch sa začali objavovať početné správy o možnom predstavení modelu Pixel Fold práve na konferencii Google I/O 2023. Ako to však býva, pokiaľ to nepotvrdí samotná spoločnosť, stále ide iba o dohady. Tým je však už koniec. Google totiž na svojich stránkach a sociálnych sieťach zverejnil oficiálne video modelu Pixel Fold, ktoré kompletne odhaľuje dizajn tohto telefónu.

Zverejnené video aktuálne dáva všetkým vedieť, že Pixel Fold sa blíži s dizajnom, ktorý bol známy už dávnejšie. Google podobnú stratégiu riadeného úniku použil aj minulý rok, takže v podaní tejto spoločnosti nejde o žiadnu novinku. Pomerne netradične však vyznieva trochu zastaralý dizajn prvého skladacieho telefónu spoločnosti. Stačí, keď si všimnete rámiky okolo vnútorného displeja, ktoré sú oproti konkurenčným zariadeniam veľmi široké.

Pokým Sa taký Samsung pripravuje na uvedenie 5. generácie skladacích telefónov Galaxy Z Fold s extra moderným dizajnom, tak dizajn Pixel Fold oproti všetkej konkurencii vyzerá veľmi nemoderne. Čo však týmto dizajnom Google chcel povedať sa dozvieme až 10. mája počas konferencie I/O 2023.

Dobrou správou je, že Pixel Fold bude pomerne kompaktným skladacím telefónom. Údajne sa bude najviac podobať na modely Oppo Find N (a Find N2), ktorý sme mali možnosť testovať aj v redakcii a zanechal veľmi dobrý dojem. Najväčším prínosom tohto dizajnového faktoru je orientácia displeja, ktorý je vďaka pomeru strán ihneď po otvorení v režime na šírku. Pri skladacích zariadeniach ide o praktický prvok, ktorý uľahčuje ich používanie.

Google Pixel Fold bude využívať čipovú sadu Google Tensor G2, bude mať hmotnosť 283 gramov a batériu s kapacitou približne 4500 mAh. Dôležitý je aj údaj o dostupnosti tohto telefónu, Aj keď bude oficiálne predstavený už 10. mája, tak do predaja príde až 27. júna za cenu 1799 dolárov (prepočet 1632 eur). 

Zdroj: Google, GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.