V elegantnom matnom prevedení.

Powerbanky predstavujú praktického pomocníka na cestách, na ktorého sa môžete spoľahnúť vždy, keď budete potrebovať nabiť svoj smartfón, alebo inú kompatibilnú elektroniku (napr. hodinky, slúchadlá). Hama MagPower 5 však cieli predovšetkým na používateľov, ktorí vlastnia iPhone s podporou funkcie MagSafe fungujúcej na báze magnetov.

V podstate ide o kompatibilné telefóny od série iPhone 12, ktoré majú v zadnej časti magnet na  pripojenie k nabíjaciemu doku. V prípade powerbanky Hama MagPower 5 ide však o alternatívu k funkcii MagSafe, čomu zodpovedá aj maximálny výkon bezdrôtového nabíjania do 7,5 W (MagSafe od Apple až 15 W). Maximálny výkon bezdrôtového nabíjania MagPower 5 je 10 W.

Hama MagPower 5Zdroj: TOUCHIT
Hama MagPower 5

Powerbanka MagPower 5 je veľmi kompaktná s príjemným matným povrchom. Jej kapacita je 5000 mAh, avšak vzhľadom na kapacity batérií iPhonov je potrebné počítať s tým, že celkom vybitý telefón nabijete maximálne jedenkrát.

Na tele powerbanky sa nachádza iba jedno tlačidlo na zapnutie alebo vypnutie a LED diódy, ktoré informujú a stave powerbanky, ako aj jej úrovni nabitia / vybitia. Stlačením tlačidla na napájacom zdroji powerbanku zapnete, zistíte aktuálnu kapacitu a spustíte bezdrôtové nabíjanie. Pokiaľ však powerbanku nepoužívate viac ako 30 sekúnd, tak tá sa automaticky vypne.

Hama MagPower 5Zdroj: TOUCHIT
Hama MagPower 5

Nabíjanie powerbanky

Súčasťou balenia powerbanky je aj kábel USB-C – USB-C. Pomocou neho nabijete nielen telefón, ale aj samotnú powerbanku. Proces nabíjania začína a končí vždy automaticky. Počas neho sa neustále zobrazuje aj úroveň nabitia, ktoré vyjadrujú štyri LED diódy. To znamená, že každá z nich vyjadruje 25 % kapacity. Ak sa napríklad rozsvietia tri LED diódy a štvrtá bliká, napájací zdroj je nabitý minimálne na 75 %. Trvalé rozsvietenie LED signalizuje, že powerbanka je plne nabitá.

Výrobca však upozorňuje, že powerbanku nie je možné nabíjať pomocou počítača alebo notebooku, pretože nabíjacie prúdy môžu poškodiť USB port na PC alebo notebooku.

Hama MagPower 5Zdroj: TOUCHIT
Hama MagPower 5

Nabíjanie externých zariadení

Pokiaľ však chcete spustiť nabíjanie externého zariadenia, tak najskôr musíte zapnúť powerbanku pomocou tlačidla napájania. Modrá funkčná LED dióda pár sekúnd signalizuje, že napájací zdroj je pripravený a potom zhasne. Následne umiestnite svoje zariadenie chrbtom na zónu indukčného nabíjania.

Powerbanka Hama MagPower 5 je kompatibilná s technológiou Apple MagSafe. To znamená, že zarovnanie a fixácia podporovaného iPhonu prebieha automaticky vďaka magnetom integrovaným priamo do powerbanky a iPhonu.

Všetky ostatné smartfóny s technológiou Qi, ktoré podporujú funkciu bezdrôtového nabíjania, by mali byť tiež umiestnené v tejto zóne, avšak zarovnanie telefóne na powerbanke musí vykonať používateľ. Pri Android zariadeniach, je však možné funkciu MagSafe získať dokúpením ochranného puzdra s magnetmi.

Hama MagPower 5Zdroj: TOUCHIT
Hama MagPower 5

Proces nabíjania v oboch prípadoch začína hneď, ako sa vytvorí efektívne indukčné pole. Stavová LED dióda sa rozsvieti na modro, a aktuálny stav nabitia sa zobrazí na vašom zariadení. Šikovnou funkciou je možnosť nabíjať powerbanku aj počas bezdrôtového nabíjania externého zariadenia. 

Klasické nabíjanie cez USB-C kábel prebieha pri nasledujúcich hodnotách 5V / 2A, 9V / 1.5A, 12V / 1.1A.  Aj v tomto prípade sa proces nabíjania spustí automaticky. V prípade, že nie je pripojené žiadne zariadenie, napájací zdroj sa automaticky vypne.

Hama MagPower 5Zdroj: TOUCHIT
Hama MagPower 5

Súčasťou PowerMag 5 sú aj 4 funkcie, ktoré chránia powerbanku aj nabíjané zariadenie. Nechýba tak ochrana proti prehriatiu, prebitiu, prepätiu a skratu.

Powerbanka podporuje aj optimalizované nabíjanie, čo znamená, že napájací zdroj rozpozná pripojené zariadenie, dodá mu ideálny prúd a tým skráti čas nabíjania na minimum.

Obsah balenia

  • Napájací zdroj MagPower 5
  • Nabíjací kábel USB-C
  • Návod na obsluhu
Hama MagPower 5Zdroj: TOUCHIT
Hama MagPower 5

Technické údaje

USB-C vstup5V 2A, 9V 1.5A
USB-C výstup5V 2A, 9V 1.5A, 12V 1.1A
Indukčný výstup10 W (max.)
Celkový výkon5V 2A
Typ batérie3.7V / Li-Po
Min. kapacita4995 mAh / 18.48 Wh
Typ. kapacita5000 mAh / 18.5 Wh
Využiteľná kapacita3266 mAh @ 5V 2A

Cena: 39,90 eur

Zapožičal: Hama Slovakia

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.