Už po jedenásty raz v ankete Mobil roka powered by O2 spoločne hľadáme nielen najlepšie telefóny, ale aj príslušenstvo v podobe Bluetooth slúchadiel, reproduktorov a inteligentných hodiniek. Dnes hľadáme smartfóny strednej triedy s najlepším pomerom cena/výkon.

Aby ste si vedeli lepšie vybrať svojho favorita v každej kategórii, postupne vám predstavujeme všetky nominované zariadenia v jednotlivých kategóriách. Pokiaľ sa do 11. februára zapojíte do hlasovania na stránke www.mobilroka.sk, môžete vyhrať skvelé ceny. V kategórii Rozumný mobil roka sú smartfóny strednej triedy bez kompromisov za dobrú cenu, s bohatou výbavou, približujúcou sa top vlajkovým lodiam.

 

Aj rozumný mobil roka sa oplatí chrániť. Sú v ňom fotografie, správy a najmä množstvo iných informácií o vás. Pri online nákupoch, či platbách vás ochráni overená antivírusová a anti-phisingová ochrana. Vďaka funkcii anti-theft sa dá lokalizovať stratený alebo ukradnutý telefón, ktorý budete môcť na diaľku zamknúť a dokonca aj celý kompletne vymazať. Vďaka filtru SMS a hovorov môžete blokovať neželané čísla, čím sa vyhnete otravným hovorom. Stiahnite si ESET Mobile Security aj do vášho smartfónu.

Viac o bezpečnosti vášho mobilu sa dozviete z úst odborníka v nasledujúcom videu:

V kategórii Rozumný mobil roka 2017 sú nominované tieto smartfóny:

BlackBerry Motion

Základom smartfónu legendárnej značky, avšak už s OS Android verzie 7.1, je 8-jadrový procesor Snapdragon 625, 4 GB RAM a 32 GB internej pamäte. Zobrazovacím panelom je IPS displej s uhlopriečkou 5,5″ a Full HD rozlíšením. Systém je doplnený vylepšeniami od kanadského BlackBerry ako napríklad BlackBerry Hub, Productivity Tab, BBM atď. To všetko funguje vďaka až 4 000 mAh batérii. BlackBerry Motion je certifikovaný aj odolnosťou voči vode IP67. Prečítajte si náš redakčný článok.
Hlasujte za telefón tu>>

Honor 9

Honor 9 ponúkne 5,15″ Full HD IPS displej pod jemne zakriveným 2.5D sklom. V hardvérovom tlačidle Home pod ním je zakomponovaný snímač čítačky odtlačku prstov. Duálny fotoaparát skrýva pod dvojicou šošoviek 12 a 20 Mpx snímače. Pohonnou jednotkou je 8-jadrový procesor HiSilicon Kirin 960 a 4 GB RAM, vnútorný priestor poskytuje 64 GB pamäte. Energiu smartfónu s OS Android 7.0 dodáva 3 200 mAh batéria. Prečítajte si našu redakčnú recenziu.
Hlasujte za telefón tu>>

Motorola moto x4

Štvrtá generácia odolného smartfónu Moto X prináša bohatú výbavu strednej triedy a zvýšenú odolnosť IP68. V sklenenom tele je 8-jadrový procesor Snapdragon 630, 4 GB pamäte RAM a 64 GB vnútorná pamäť. Full HD IPS displej má veľkosť 5,2″. Dvojica hlavných fotoaparátov ukrýva 12 Mpx Dual Pixel a 8 Mpx snímače, schopné záznamu Ultra HD videa alebo 480 fps Slow Motion, pričom fotoaplikácia disponuje mnohými vylepšeniami. Operačným systémom je Android 7.1.1 a smartfón je vybavený aj novými funkciami v rámci Moto akcií. Dostatočne dlhú výdrž zabezpečuje 3 000 mAh batéria s podporou Turbo Power nabíjania cez USB-C konektor. Prečítajte si našu redakčnú recenziu.
Hlasujte za telefón tu>>

Nokia 8

Vlajková loď znovuzrodenej fínskej značky, z produkcie HMD Global, ukrýva najvýkonnejší procesor minulého roka, 8-jadrový Snapdragon 835, doplnený 4 GB RAM a 64 GB vnútorným priestorom. IPS displej s 5,3″ uhlopriečkou má QHD rozlíšenie (1 440 x 2 560 px) a operačným systémom je čistý Android 7.1.1. Oba čipy hlavného fotoaparátu, ako aj predný selfie, majú 13 Mpx. Zaujímavou je funkcia Dual-Sight, čiže fotenie či natáčanie videa z oboch snímačov naraz (predný aj zadný). O dostatočnú výdrž smartfónu sa stará 3 090 mAh batéria. Pozrite si naše redakčné video.
Hlasujte za telefón tu>>

OnePlus 5T

Phablet so 6″ Optic AMOLED displejom s Full HD+ (1 080 x 2 160 px) rozlíšením a pomerom strán 18:9. Na jeho odomknutie poslúži ako čítačka odtlačkov prstov, tak aj funkcia rozpoznania tváre. Vybavený je najvýkonnejším procesorom minulého roka, Snapdragon 835, ale aj veľkou porciou pamätí, keďže RAM je 6, resp. 8 GB a vnútorná 64 alebo 128 GB. Sony senzory hlavného fotoaparátu disponujú 16 Mpx a 20 Mpx rozlíšením, pričom ich optiky majú svetelnosť f/1,7. Systém OxygenOS, postavený na Android 7.1.1, je prakticky takmer čistým Androidom bez zbytočných aplikácií. Na nabíjanie 3 300 mAh batérie slúži USB-C (USB 2.0) port. Batéria pritom využíva rýchlonabíjanie Dash Charge.
Hlasujte za telefón tu>>

Samsung Galaxy A5 (2017)

5,2″ model s Full HD Super AMOLED displejom a dávkou vylepšení oproti predchodcovi, ku ktorým patrí najmä odolnosť podľa IP68, implementácia USB-C konektora a funkcia Always on Display. Smartfón je poháňaný 8-jadrovým procesorom Exynos 7880, ktorému sekundujú 3 GB RAM a 32 GB vnútorná pamäť. Oba fotoaparáty, predný aj zadný, majú zhodne 16 Mpx senzory a f/1,9 optiky. O energiu sa stará silnejšia, 3 000 mAh batéria s podporou rýchleho nabíjania. V čase uvedenia mal OS Android vo verzii 6.0, no v tomto roku by mal dostať update na Oreo 8. Pozrite si naše redakčné video.
Hlasujte za telefón tu>>

Sony Xperia XZ1 Compact

Smartfón s kompaktnými rozmermi a výbavou takmer vlajkovej lode. Drobné telo so 4,6” IPS HD (720 x 1 280 px) displejom skrýva špičkový 8-jadrový Snapdragon 835, ale aj 4 GB RAM a 32 GB vnútornej pamäte. Nový Motion Eye fotoaparát s 19 Mpx senzorom vyniká unikátnym 960 fps Superspomaleným videom a možnosťou využitia funkcie 3D skener. Smartfónu nechýba typická hardvérová spúšť fotoaparátu, dopredu smerované stereo reproduktory, ako aj čítačka odtlačkov prstov v ON/OFF tlačidle na boku. Dlhej výdrži 2 700 mAh batérie napomáhajú režimy STAMINA a o jej životnosť sa stará adaptívne nabíjanie Qnovo. Xperia XZ1 Compact je vybavená OS Android už vo verzii Oreo 8.0. Prečítajte si našu redakčnú recenziu.
Hlasujte za telefón tu>>

Xiaomi Mi 6

Tento smartfón zaujme prednou aj zadnou stranou zo skla, ktoré sú zakrivené do všetkých strán. V tlačidle Home pod 5,15″ Full HD displejom má umiestnenú čítačku odtlačkov prstov, nad a pod ním sú stereo reproduktory. Aj Xiaomi Mi 6 využíva výkon špičkového procesora Snapdragon 835, ktorému sekundujú 6 GB RAM a 64 alebo 128 GB interná pamäť, pričom je vybavený OS Android 7.0. Oba hlavné fotoaparáty majú 12 Mpx a ich objektívy využívajú 4-osovú stabilizáciu. Energiu smartfónu dodáva 3 350 mAh batéria, nabíjaná cez USB-C konektor.
Hlasujte za telefón tu>>

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. Každý, kto sa do hlasovania zapojí, bude zaradený do súťaže o atraktívne ceny.

Značky: