Spoločnosť sa vydáva do konkurenčného boja aj v segmente skladateľných smartfónov.

Samsung už svoj skladateľný smartfón predstavil. Huawei v blízkej dobe môže ponúknuť ešte o niečo zaujímavejšie zariadenie s 8-palcovou obrazovkou. Už dávnejšie sa spomínalo, že ohybný displej by mala dodať spoločnosť BOE. Rovnaký výrobca poskytol svoje zahnuté panely aj pre smartfón Mate 20 Pro.

Huawei by chcel smartfón prvýkrát uviesť v Južnej Kórei, pričom ešte stále nevieme, v akej fáze prác sa momentálne spoločnosť so skladateľným zariadením nachádza. Vynára sa aj otázka, prečo bude krajinou uvedenia práve Kórea? Bude to predovšetkým z dôvodu, že Kórea bude mať v prvej polovici roka 2019 široké pokrytie sieťou 5G.

Čínska spoločnosť s najväčšou pravdepodobnosťou predstaví skladateľný telefón na MWC v marci 2019 a následne ho do predaja dostane niekedy v období mája až júna. Úzko je s tým späté aj rozsiahle testovanie zariadenia v sieti 5G.

Úniky naznačujú, že zariadenie dostane jeden vonkajší 5-palcový displej, pričom v rozloženom stave bude smartfón ponúkať druhý, až 8-palcový zobrazovací panel. Tieto hodnoty sú v porovnaní s nedávno predstaveným skladateľným telefónom od Samsungu (s hodnotami 4,6 a 7,3-palca) o niečo lepšie. A to sa počíta.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Sharp Aquos R2 compact: Keď jeden výrez v displeji nestačí

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.