Po uniknutí niekoľkých fotogradií sa konečne objavili aj rendery, ktoré nám toho prezrádzajú ešte viac.

Na rozdiel od smartfónu Google Pixel 3 XL sa Mate 20 Pro nestal obeťou až tak početných únikov. Teraz sa k nám dostávajú rendery, ktoré môžu už čiastočne potvrdiť predchádzajúce špekulácie.

Rendery sú v troch rôznych farebných prevedeniach – modrom, čiernom, ako aj v populárnom odtieni Twilight. Všetky tieto farebné možnosti budú mať predne steny v čiernej farbe. Samozrejme z tejto trojice je najatraktívnejšie práve prevedenie Twilight, ktoré pripomína nedávno predstavené Morpho Aurora z P20 Pro.

Rendery napríklad potvrdzujú dvojité zakrivenie na oboch stranách displeja, ktoré môžeme už zopár rokov vídať na vlajkových lodiach od Samsungu. Potvrdené je taktiež aj štvorcové zoradenie trojice hlavných fotoaparátov. Veľkú nádej nám dáva pohľad na zadnú stenu zariadení, kde nie je vidieť žiaden snímač odtlačkov prstov. Je tak pravdepodobné, že Huawei implementoval tento biometrický prvok priamo do displeja.

Nedávno sa objavili aj špekulácie, že klasický Mate 20 by mal dostať menší a menej nápadný výrez v displeji v tvare kvapky. Zatiaľ sa nám tieto fámy nepotvrdili, teda aspoň s príchodom týchto čerstvých renderov. Skôr sa prikláňame k možnosti použitia rovnakého konceptu, ako je tomu aj v prípade Mate 20 Pro.

Takisto sa predpokladá, že zostava trojice nových fotoaparátov zmenší monochromatický snímač v prospech širokouhlého RGB. Okrem toho, že dosiahnete až 5-násobné priblíženie, môžete bez obmedzení prepínať medzi štandardným a širokouhlým fotoaparátom. Toto riešenie sa nám páči pri LG fotoaparátoch.

Mate 20 Pro bude prvým zariadením, ktoré dostane nový procesor Kirin 980. Ide o prvý procesor Huawei vyrábaný 7nm procesom. Okrem vyššie spomenutého, už nie je o Mate 20 Pro známych viacej informácií. Existuje pritom niekoľko zaujímavých funkcií fotoaparátu, ktoré by sa mohli objaviť v novinkách Mate 20 a 20 Pro. Predpokladáme, že aspoň model Mate 20 Pro by mohol prísť s batériou väčšou ako 4000 mAh.

Všetky podstatné informácie sa dozvieme už v polovici októbra, kedy Huawei pozýva do Londýna na predstavenie vlajkových modelov Mate 20 a Mate 20 Pro.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Fototest: Pocophone F1 vs. Xiaomi Mi A2, alebo ako brat brata nepoznal

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.