Nový operačný systém spoločnosti bol predstavený začiatkom augusta.

Na konferencii Huawei Developers Conference 2019 sme konečne spoznali HarmonyOS, ktorý je známy aj pod označením HongMeng OS, čo je verzia systému pre čínsky trh. Tento interne vyvinutý operačný systém spoločnosti Huawei bol navrhnutý tak, aby v prípade potreby nahradil operačný systém Android. Spoločnosť však už uviedla, že tento rok nemá v úmysle vydať smartfón s HarmonyOS a chce si zachovať jediný ekosystém a držať sa platformy od Googlu.

Zástupca Huawei uviedol, že HarmonyOS bude slúžiť ako záložný plán v prípade, že spoločnosť nebude môcť používať systém Android. Tiež uviedol, že nadchádzajúca vlajková loď Mate 30 Pro, bude používať operačný systém Android. Ak by však prišlo k odstaveniu Huawei od Androidu, HarmonyOS by sa použil ako alternatíva.

Huawei HarmonyOS je koncipovaný ako operačný systém budúcnosti a je určený pre všetky typy zariadení

Začiatkom tohto mesiaca sa objavili informácie, že Huawei do konca tohto roka uvedie v Číne lacný smartfón, ktorý bude poháňaný systémom HarmonyOS (alebo HongMeng). Tento smartfón mal mať cenovku v prepočte okolo 260 eur, pričom najnovšie správy túto informáciu vyvracajú.

Aj napriek predošlým plánom spoločnosti, najnovšie rozhodnutie nie je prekvapujúce, nakoľko sa Huawei zatiaľ nechce viazať k HarmonyOS, ako operačnému systému pre smartfóny.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Huawei predstavil operačný systém HarmonyOS. Je určený pre všetky zariadenia, aj pre smartfóny

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.