Novinka od Huawei láka najmä dizajnom a spracovaním.

Skladateľné telefóny nie sú ničím novým a v redakcii sa nám ich už niekoľko vystriedalo. Testovali sme skladateľné telefóny, ktoré je možné rozložiť a premeniť na malý tablet (Huawei Mate Xs, Samsung Galaxy Z Fold 3), ale aj telefóny, ktoré je možné zložiť pre pohodlnejšie prenášanie (Samsung Galaxy Z Flip 3, Motorola Razr).

A do druhej menovanej kategórie patrí aj Huawei P50 Pocket. Tento telefón bol dnes oficiálne predstavený pre čínsky trh, avšak podľa našich informácií sa v blízkej budúcnosti dostane aj do Európy a na Slovensko. A treba uznať, že taký skladateľný telefón, ako je P50 Pocket, sme zatiaľ nevideli.

https://www.youtube.com/watch?v=GtVSM_JMy-A

Displej s pomerom strán 21:9

Nemáme pritom na mysli fakt, že telefón môžete zložiť na polovicu, ale jeho spracovanie. Huawei sa snaží posunúť technológie na šperk, o čom sa nás snažil tento rok presvedčiť v prípade všetkých jeho noviniek (Huawei nova 9, Watch GT 3 a FreeBuds Lipstick).

A P50 Pocket je toho ďalším dôkazom – najmä v zlatej prémiovej edícii. Avšak aj biela verzia telefónu bude pútať pozornosť. Ignorujúc umelecký dizajn, telefón poteší faktom, že v zatvorenom stave nemá žiadnu medzeru medzi dvoma polovicami displeja, čo bol nedostatok prvých generácií skladateľných telefónov. S malinkou medzerou sa stretnete aj v prípade modelu Galaxy Z Flip 3.

V otvorenom stave ponúka 6,9-palcový OLED displej s frekvenciou až 120 Hz a rozlíšením 2790 × 1188 pixelov. Pomer strán je 21:9 a tento formát doteraz používalo prakticky iba Sony. Podobne natiahnuté však boli aj konkurenčné skladateľné smartfóny.

Huawei P50 PocketZdroj: Huawei
Huawei P50 Pocket

Snapdragon v 4G verzii a tri zadné fotoaparáty

Huawei P50 Pocket poháňa procesor Snapdragon 888 v 4G verzii. Vo výbave je takisto 8 GB RAM a 256 GB úložisko, resp. 12 GB RAM a 512 GB úložisko v prípade zlatej prémiovej verzie. Skladateľný telefón má 4000 mAh batériu a podporuje 40 W rýchle nabíjanie. Operačný systém je Android (pravdepodobne 11) s nadstavbou EMUI 12.

P50 Pocket má 10,7 Mpx selfie fotoaparát v diere v displeji a trojicu zadných fotoaparátov v konfigurácii 40 Mpx True-Chroma fotoaparát (f/1.8), 13 Mpx ultraširokoruhlý fotoaparát (f/2.2) a 32 Mpx Ultra Spectrum fotoaparát (f/1.8). V praxi to znamená, že optický zoom nie je k dispozícii a telefón pri fotení využíva kombináciu spomenutých senzorov s cieľom zhotoviť vernejšie fotky s realistickým podaním farieb.

Huawei P50 PocketZdroj: Huawei
Huawei P50 Pocket

Multifunkčný druhý displej

Telefón ponúka aj snímač odtlačkov prstov v bočnom napájacom tlačidle a odomykanie tvárou. Zaujímavosťou je druhý displej o veľkosti 1,04-palca, ktorý je možné využiť na zobrazovanie notifikácií, fotenie selfie fotiek pomocou hlavného fotoaparátu, ale aj na používanie widgetov či zobrazovanie navigačných pokynov.

Huawei P50 PocketZdroj: Huawei
Huawei P50 Pocket

Cena a dostupnosť na Slovensku

Huawei P50 Pocket sa bude v Číne predávať za cenu od (v prepočte) 1250 eur. Cenu a dostupnosť na Slovensku zatiaľ nepoznáme, avšak budeme o nej informovať, keď ju lokálne zastúpenie spoločnosti Huawei oznámi.

Huawei P50 PocketZdroj: Huawei
Huawei P50 Pocket

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit