Sony na veľtrhu IFA 2017 predstavilo nové smartfóny.

Modely Xperia XZ1 a XZ1 Compact sú nové vlajkové lode spoločnosti Sony. Doterajšiu vlajkovú loď Xperia XZ Premium však nenahrádzajú – skôr ju vhodne dopĺňajú. Všetky tri telefóny totiž ponúkajú procesor Snapdragon 835, 4 GB RAM a 19 Mpx Motion Eye fotoaparát s funkciami Superspomalený záber a Prediktívne snímanie. Telefóny sa odlišujú najmä uhlopriečkou displeja a rozlíšením, takže si každý používateľ môže zvoliť veľkosť, ktorú preferuje. XZ1 Compact má 4,6 palcov, XZ1 ponúka 5,2-palcový displej a XZ Premium má 5,5-palcovú uhlopriečku.

Aktuálne hlavným rozdielom medzi Xperiou XZ1 a XZ Premium je operačný systém. XZ1-ka ponúka predinštalovaný Android 8.0 a ten prináša niekoľko extra funkcií, ktoré XZ Premium momentálne nemá. S aktualizáciou na Android 8.0 ich však dostane. Konkrétne ide o nasledujúce vylepšenia:

3D skener – Pomocou tejto aplikácie si môžete vytvoriť 3D skeny vašej tváre či ľubovoľných objektov a tie následne využiť v rozšírenej realite alebo si ich vytlačiť pomocou 3D tlačiarne.

Nové funkcie fotoaparátu – Pribudne možnosť aktivovať prediktívne snímanie, keď sa zaznamená úsmev. Taktiež pribudne možnosť rýchleho fotenia (Sekvenčné snímanie) a v manuálnom režime si budete môcť nezávisle od seba nastaviť ISO a dĺžku uzávierky. 4K video bude možné zaznamenávať aj pomocou kodeku H.265.

Nové Xperia Akcie – K trojici Xperii Akcií pribudli dve nové. Hranie hier umožňuje počas hrania aktivovať režim Nerušiť či optimalizovať smartfón pre hranie hier. V prípade tejto akcie si môžete zvoliť, v ktorých aplikáciách sa aktivuje. Cestovanie vám umožní nastaviť hlasitosť či Bluetooth a Wi-Fi konektivitu počas cestovania napr. z domu do práce.

3D skener, nové Xperia Akcie a vylepšený manuálny režim

Pozrite si využitie aplikácie 3D Creator (po slovensky 3D skener) vo videu:

Prečítajte si aj:

Tipy a triky: 6 + 1 tipov, ako naplno využiť technológie Sony Xperie XZ Premium

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit