Už o pár dní bude redakcia TOUCHIT cestovať do Berlína na výstavu IFA.

Výstava IFA oficiálne začína až v piatok, 1. septembra, avšak všetky dôležité oznámenia a predstavenia nových produktov prebehnú skôr. A preto naša redakcia v zložení Ondrej, Roman a Xénia vyráža do Berlína už v utorok, 29. augusta, aby vám priniesli aktuálne informácie o predstavených novinkách.  Mišo sa k nám pripojí 30. augusta a ostane s nami až do 2. septembra.

Väčšina veľkých spoločností už naznačila, aké produkty chce na výstave uviesť, no niektoré si svoje tajomstvá zatiaľ nechávajú pre seba. Poďte sa s nami pozrieť na plánované tlačové konferencie a oznámenia, ktoré nás na tohtoročnej výstave IFA čakajú. Zoradili sme ich v abecednom poradí:

Acer

Acer už tradične odštartuje celý kolotoč oznámení na IFE. Ťažko povedať, čo presne spoznáme v stredu 30. augusta, ale očakávame novinky zo segmentu notebookov a konvertibilných zariadení. Takmer určite sa bude hovoriť aj o hernom segmente, ktorý zastupujú zariadenia Predator. Naznačuje to aj oficiálna upútavka od Aceru.

Acer predstaví viacero produktov, určite aj nové herné notebooky Predator

Alcatel

Alcatel sa zameriava na smartfóny, tablety a nositeľné zariadenia. Na IFE očakávame oznámenie minimálne nových smartfónov. Uvidíme, či výrobca ukáže novú vlajkovú loď, alebo predstaví zariadenia, ktoré spadajú do segmentu cenovo dostupných zariadení a strednej triedy. Tlačová konferencia sa uskutoční v piatok 1. septembra. Alcatel špeciálne tento rok robí aj slávnostnú gala večeru v hoteli Sheraton, na ktorú máme pozvánku.

Alcatel odhalí nové smartfóny

ASUS

ASUS bude predstavovať novinky v stredu 30. augusta. Očakávame oznámenia zo segmentu notebookov, určite sa ukážu aj telefóny ZenFone 4, ktoré už boli oficiálne predstavené. Na IFE ich však budeme mať možnosť vidieť prvýkrát naživo. ASUS tiež oznámil, že ukáže aj novinky z herného segmentu, ktorú zastupuje značka ROG. O ďalších novinkách prinesieme správu aj z Ríma, kde výrobca organizuje špeciálnu tlačovku a to po skončení výstavy IFA.

ASUS ukáže viacero noviniek

Bang&Olufsen

Tlačovú konferenciu chystá aj táto audio a TV značka. Zatiaľ nie sú známe detaily konferencie, ale vždy je to o novinkách oblasti audia. Bude sa konať vo vymedzených časových slotoch, na ktoré sa treba špeciálne registrovať. 30. augusta budeme pri tom a zistíme s akými novinkami v oblasti hi-fi audia prichádza táto značka.

Huawei

Huawei zvyčajne predstavoval na IFE nové smartfóny alebo tablety, ale tento rok sa tak nestane. Možno budú oznámené nové produkty, ale nič veľké, nakoľko Huawei nemá pripravenú žiadnu vlastnú tlačovú konferenciu. V rámci prezentácií, ktoré spadajú do hlavného programu IFY, však bude hovoriť o využití umelej inteligencie v mobilných zariadeniach. Riaditeľ spoločnosti Huawei, Richard Yu (skutočným menom Yu Chengdongt), sa tejto téme bude venovať v kľúčovej prezentácii 2. septembra o 14:30. Budeme tam.

Huawei bude hovoriť iba o umelej inteligencii

Lenovo

Lenovo na IFE takmer určite predstaví nový smartfón Motorola Moto X a ako naznačuje oficiálna upútavka od výrobcu, mohli by sme spoznať aj ďalšiu generáciu zariadení Lenovo Yoga Book, nové moduly Moto Mods a nové herné notebooky. Bude však toho určite viac, špeciálna akcia sa koná 31. augusta vo večerných hodinách.

Lenovo má v rukáve množstvo noviniek

LG

Je potvrdené, že LG bude vo štvrtok 31. augusta predstavovať smartfón LG V30. Ten bude mať 6-palcový OLED displej a duálny fotoaparát s clonou f/1,6. Do predaja sa dostane na konci septembra, aj v Európe. Novinka ponúkne tenké rámiky a displej s pomerom strán 2:1. Kvôli novému dizajnu vo výbave nenájdete druhý displej. LG tiež oznámilo, že duálny fotoaparát smartfónu bude mať clonové číslo f/1,6. Takáto clona prepúšťa o 25 % viac svetla ako fotoaparáty s clonovým číslom f/1,8. Tešíme sa na reálny test.

LG V30

Panasonic

Panasonic zvyčajne na výstave IFA predstavuje svoje novinky zo segmentu audio a video techniky. Očakávame aj predstavenie nových televízorov. Tlačová konferencia je naplánovaná na 30. august a budeme na nej.

Philips

Philips má tlačovú konferenciu 31. augusta. Očakávame klasické predstavenie noviniek zo segmentu audio a video techniky. Philips zvyčajne predstavuje aj produkty, ktoré sú zamerané na zdravie a zdravý životný štýl. Na IFE si pozrieme aj monitory tejto značky, máme pripravenú špeciálnu prezentáciu zo Slovenska len pre naše médium.

Samsung

Samsung pred pár dňami predstavil očakávaný phablet Samsung Galaxy Note8, ktorý bude hlavným lákadlom aj na IFE. Pre mnohých ľudí to bude prvá príležitosť vidieť ho naživo. Už v New Yorku sa však hovorilo o nových zariadeniach Galaxy, ktoré uzrú svelo sveta práve v Berlíne. Na tlačovej konferencii, ktorá sa uskutoční 30. augusta, očakávame viacero predstavení z rôznych segmentov. Pre nás najzaujímavejším oznámením, ak sa potvrdia špekulácie, budú hodinky Samsung Gear Sport, ktoré sú určené pre športovcov a bude možné s nimi aj plávať. Budú mať operačný systém Tizen 3.0. Spomína sa aj fitness náramok Samsung Gear Fit2 Pro.

Galaxy Note8 bude určite jedným z hlavných lákadiel Samsungu na IFE 2017

ShowStoppers

31. augusta sa uskutoční tradičná výstava ShowStoppers, kde z času na čas nájdeme inovatívne produkty a nápady. Sami sme zvedaví, čím nás ShowStoppers prekvapí tento rok.

Sony

Sony ukáže 31. augusta svoje nové vlajkové lode Sony Xperia XZ1 a XZ1 Compact. Fotografie oboch telefónov už unikli, takže o nich vieme prakticky všetko. XZ1 ponúkne procesor Snapdragon 835, 64 GB úložisko, IP65/IP68 odolnosť a 5,2-palcový HDR displej. Motion Eye fotoaparát má rozlíšenie 19 Mpx a umožňuje nahrávanie superspomalených videí pri 960 fps. Z hľadiska fotoaparátu by teda mala mať XZ1-ka rovnakú výbavu ako XZ Premium. Predný fotoaparát má rozlíšenie 13 Mpx a nechýbajú ani stereo reproduktory. XZ1 Compact bude mať podobnú výbavu, avšak so 4,6-palcovým HD displejom. Uvidíme, či Sony ukáže aj smartfón s takmer bezrámikovým dizajnom, o ktorom sa dlhšiu dobu špekuluje. Máme pripravené aj špeciálne interview, ktoré bolo udelené zo Slovenska len nášmu médiu a hovoriť budeme so šéfom dizajnu.

Vľavo Xperia XZ1, vpravo Xperia XZ1 Compact

Svoje novinky predstavia aj ostatné firmy. Stretnutie máme dohodnuté s Western Digital, DJI, XYZ Printing, Microsoft, GoodRAM a Club 3D.

Budúci týždeň bude teda plný oznámení. Sledujte nás, všetky novinky vám prinesieme priamo z Berlína z prvej ruky.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit