Hodnotenie displeja iPhone 16 Pro Max vyplýva z rebríčku DxOMark.

Tohtoročná generácia smartfónov spoločnosti Apple postupne prechádza testami a jeden z nich sme mali možnosť otestovať aj u nás v redakcii. Ide konkrétne o model iPhone 16 Pro Max, ktorý teraz prešiel aj testom DxOMark. Nejde však o test fotoaparátu, ktorý bol zhodnotený už skôr. Teraz ale telefón získal honotenie displeja v rámci DxOMark, pričom to, ktoré sa týka prémiového modelu série, skutočne prekvapilo.

Občas sa stane, že rebríček DxOMark prekvapí výsledkami a niektoré modely majú skutočne zaujímavé pozície. Stalo sa to aj vo vzájomnom porovnaní modelov iPhone 15 Pro Max a tohtoročnej generácie iPhone 16 Pro Max. Z rebríčka totiž vyplýva, že minuloročná generácia má lepší displej ako čerstvá novinka. V hodnotení ich pritom delí jeden bod.

iPhone 16 Pro a 16 Pro MaxZdroj: TOUCHIT
iPhone 16 Pro a 16 Pro Max

Dôvod, prečo iPhone 16 Pro Max stráca v porovnaní s verziou 15 Pro Max, sú občasné nechcené dotyky a tiež občasná absencia reakcie displeja. Práve tento problém zaznamenal rebríček DxOMark, ktorý na základe toho ohodnotil displej nového modelu 150 bodmi. iPhone 15 Pro Max má pritom hodnotenie v rámci displeja 151 bodov. Staršia verzia sa teda nachádza na zdieľanej priečke s modelmi ako je HONOR 200 Pro či vlajkový HONOR Magic5 Pro.

iPhone 16 Pro Max sa nachádza na zdieľanej 17. priečke, pričom túto priečku zdieľa so skladateľným modelom Samsung Galaxy Z Flip6. Je však nutné poznamenať, že problém s dotykovým ovládaním už Apple v priebehu času opravil aktualizáciou, hodnotenie platformy DxOMark teda nie je presné. Túto aktualizáciu sme zaznamenali aj u nás v redakcii a informovali o nej v samostatnom článku.

Či je teda iPhone 16 Pro Max skutočne horším modelom v oblasti displeja ako jeho predchodca z minulého roka nedokážeme určiť. Aspoň teda nie v rámci hodnotenia DxOMark, ktorý body telefónu ubral na základe chyby, ktorá je opravená. V každom prípade je dobré zamyslieť sa aj nad týmto hodnotením a uvedomiť si, že rebríčky so smartfónmi nemusia byť vždy presné.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.