Využíva procesor od Qualcommu.

Qualcomm a Lenovo oznámili prvý 5G notebook na svete. Lenovo Yoga 5G je konvertibilný notebook so 14-palcovým Full HD displejom a procesorom Snapdragon 8cx. Práve ten umožňuje pripojenie do mobilnej 5G siete prostredníctvom technológie eSIM. Do notebooku teda nebudete vkladať fyzickú SIM kartu.

Yoga 5G umožňuje používanie v režime notebooku, tabletu alebo čímkoľvek medzi. Výrobca udáva výdrž až 24 hodín a tichú prevádzku – chladenie je iba pasívne. Grafický výkon zabezpečuje grafický čip Qualcomm Adreno 680.

Lenovo Yoga 5G

Lenovo Yoga 5G

Nová Yoga s 5G konektivitou obsahuje aj zabudovaný senzor odtlačkov prstov a infračervenú kameru s podporou biometrického odomykania počítača cez Windows Hello. Výrobca sa tiež chváli patentovaným systémom 5G antén a novou technológiou adaptívneho nabíjania cez USB.

Prvý 5G počítač na svete sa dostane na trh počas jari. Jeho cena pre americký trh je 1499 dolárov. Cenu a dostupnosť pre Európu zatiaľ nepoznáme.

Lenovo Yoga 5G

Lenovo Yoga 5G

Prečítajte si aj:

Lenovo ukázalo budúcnosť: Takto vyzerá skladateľný počítač (VIDEO TOUCHIT)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit