Pred každou výstavou sa niektorý z výrobcov rozhodne predbehnúť súperov a ukázať svoje nové gadgety vopred. Pred budúco týždňovým CES 2017 jednoznačne vedie LG. 

Len včera sme tu mali ich levitujúci reproduktor, ktorý síce nie je taký pôsobivý, ako tento hudobný oblak, ale ani taký drahý. Teraz však máme pocit, že LG chce zaplaviť trh netradičnými hudobnými gadgetmi. Ich najnovší výtvor je reproduktor v podobe akéhosi nákrčníku či náhrdelníku.

Bluetoothové zariadenie s názvom LG Tone Studio vyzerá ako futuristická plastová podkova, ktorú si zavesíte okolo krku. Reprodukuje priestorový zvuk doplnený vibráciami. LG so svojou novinkou sľubuje „zvuk ako z kina pre ideálny filmový zážitok, nech už ste kdekoľvek“, vďaka štyrom zabudovaným reproduktorom a integrovanému vibračnému motorčeku. Praktické využitie vidíme však jedine doma v súkromí, či pri práci na záhrade – spolucestujúci vo vlaku či MHD asi nebudú zdieľať rovnaké nadšenie.

Cena a dostupnosť sú veľkou neznámou, ale očakávame, že LG nás nenechá dlho čakať – CES je už za rohom. Obávame sa, že LG Tone Studio nebude až takým hitom, ale firma sa konceptu audio zariadení na krk zatiaľ nevzdáva.

Zdroj: LG