Spoločnosť M2S (Mountains to Sea) zo Severnej Karolíny ukázala nový elektrický bicykel, ktorý je úplne odlišný od konvenčných elektrických bicyklov a ponúka jednoznačné výhody.  

M2S Bikes All-Terrain Cargo je strojom do každého terénu, s ktorým dokáže odviesť nielen seba, ale aj rozmernú batožinu, prípadne menšie deti alebo domácich miláčikov. Tento všestranný a odolný elektrický stroj sa zameriava predovšetkým na úžitkovosť. To potvrdzuje aj jeho maximálna nosnosť na úrovni 160 kg (vrátane jazdca) a špeciálne upravený cargo rám, na ktorý je možné pripevniť rôzny náklad alebo príslušenstvo na cestovanie.

M2S Bikes All-Terrain Cargo
M2S Bikes All-Terrain Cargo

Novinku poháňa výkonný 750W/80Nm elektromotor Bafang v náboji zadného kolesa, ktorý je dopovaný z batérie v ráme. Tá môže mať podľa výberu zákazníka kapacitu 16 Ah alebo 25 Ah, pričom tá väčšia ponúkne dojazd až 120 kilometrov. Asistencia elektromotora sa ovláda klasickým spôsobom – ovládací panel s LCD displejom na riadidlách, kde si môžete nastaviť až 9 stupňov asistencie. Asistenciu je, samozrejme, možné kombinovať s ôsmimi mechanickými rýchlosťami (Shimano Acera).

Bicykel je vyrobený z hliníkovej zliatiny (6061) a má hmotnosť 29 kilogramov. Samozrejmosťou sú aj kvalitné hydraulické brzdy Tekro (180 mm kotúče), odpružená predná vidlica (Mozo Air Frok), kvalitné gélové sedlo Selle Royal, LED osvetlenie a terénne 4“ pneumatiky Kenda. Samotné kolesá majú veľkosť 20“. Dôležitým faktom je aj to, že s pomocou asistencie môže dosiahnuť tento bicykel rýchlosť až 40 km/h, čo je vysoký nadštandard.

M2S Bikes aktuálne pracuje na dokončení prvých 300 kusov, ktoré sa dajú kúpiť priamo na stránkach výrobcu alebo cez Indiegogo za zvýhodnenú cenu 1893 eur, čo je veľmi zaujímavá ponuka. Prvé kusy dorazia novým majiteľom v auguste 2022.

  • M2S Bikes All-Terrain Cargo
  • M2S Bikes All-Terrain Cargo
  • M2S Bikes All-Terrain Cargo
  • M2S Bikes All-Terrain Cargo

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE