Séria Moto má naozaj rýchle aktualizácie, prináša Android 8 Oreo nielen na Moto X4.

Dobre, nie úplne najrýchlejšie v porovnaní s inými výrobcami, no Android 8 v každom prípade poteší. My sme si aktualizáciu nainštalovali na ostrý kus Moto X4, ktorý dlhodobo testujeme.

Inštalácia zabrala približne 30 minút. Faktom je, že najviac času zabralo stiahnutie 1138,60 MB inštalačného obrazu. Systém Android sa nainštaluje na pozadí. Jeho nábeh na plne funkčný systém je rýchlejší ako pri inštalácii firmvérových aktualizácií na niektorých smartfónoch pri Android 7 Nougat.

Aktualizácia Android 8.0.0 (označená ako OPW27.2) prináša všetky súčasti tohto operačného systému. Motorola nepridáva okrem Moto rozšírení žiadne nadstavby. Povinnými aplikáciami sú LinkedIn a Outlook. Bezpečnostné záplaty sú z decembra 2017 a opravujú 47 zraniteľností operačného systému.

Android 8.0 funkcie:

  • Obraz v obraze – možnosť používať aplikácie v samostatnom okne bez toho, aby boli pozastavené alebo vypnuté. Využitie nájdete napríklad v aplikáciách Google Duo alebo VLC pri prehrávaní videa
  • Notifikácie sú zobrazené priamo na ikonách aplikácií. Stačí na nich dlhšie podržať prst
  • Graficky zmenené Emoji a pridanie ďalších emotikonov
  • Bluetooth 5.0

Rozšírenia Moto

Motorola zmenila aj svoje rozšírenie systému Moto. To obsahuje pôvodné funkcie ako Moto Key, Moto Akcie, Moto Obrazovka a Moto Hlas. O tom, ako fungujú tieto rozšírenia, sa dozviete v našom videu. Teraz však pridáva aj návrhy a odporúčania na lepšie využitie smartfónu. Na základe vášho používania zobrazí odhadovanú výdrž batérie, ustráži aj obsadenú pamäť a poskytne tipy na jej uvoľnenie.

Dajte nám vedieť, aký Moto smartfón používate vy a či máte najnovší Android 8.

Prečítajte si aj:

Recenzia: Motorola Moto X4 – umelecké dielo

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.