Google nie je s distribúciou Andriodu Pie spokojný.

Do aktualizačného procesu sa najnovšie zapojí aj Motorola. Spoločnosť, ktorú vlastní Lenovo, už dávnejšie patrila k pomerne úspešným výrobcom v aktualizovaní svojich zariadení.

Niektoré spoločnosti svoje prvé smartfóny na Android Pie už aktualizovali, pričom Motorola sa na tento proces iba pripravuje. Je tu ale jeden malý háčik. Všetko by bolo v poriadku, keby išlo o zariadenie globálneho významu, akým je napríklad moto Z3 Play. Je teda trochu prekvapujúce, že ako prvý príde na rad model One Power.

Vo všeobecnosti Motorola nemá príliš veľa práce na úprave softvéru, nakoľko model One Power je zapojený do programu Android One.

Sme zvedaví, kedy aktualizácia na Android 9.0 Pie príde aj pre model Motorola One, ktorý sa predáva na Slovensku. Tento telefón patrí z hľadiska celkového používateľského zážitku k tomu najlepšiemu, čo si môžete v cene do 250 eur aktuálne kúpiť. Poteší luxusným dizajnom, kompaktným spracovaním a množstvom drobností, ktoré sme počas testovania ocenili.

Predpokladáme, že spustenie aktualizácie pre model Motorola One nebude zaostávať za modelom One Power a spoločnosť ju uvedie v najbližších týždňoch. Aj na Slovensku, si tak budú môcť majitelia smartónu One, vychutnať nový systém Android 9.0 Pie.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Recenzia motorola one: Výborný ľudový telefón

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.